Devlet katılmadı!

Devlet katılmadı!
Kaymakam, garnizon komutanı ve emniyet müdürü çelenk sunmaya katılmadı.Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanırken, İzmir’in Aliağa İlçesi’nde devlet erkanı çelenk sunma merasimine katılmadı. Kaymakam,...

Kaymakam, garnizon komutanı ve emniyet müdürü çelenk sunmaya katılmadı.

Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanırken, İzmir’in Aliağa İlçesi’nde devlet erkanı çelenk sunma merasimine katılmadı. Kaymakam, garnizon komutanı ve resmi daire müdürleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine gelmeyince vatandaşlar tepki gösterdi. CHP’liler bunun AKP’nin çıkardığı yönetmeliğin sonucu olduğunu belirterek Hükümet’i protesto etti.

DEVLET TEMSİLCİLERİ TÖRENE KATILMADI

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Kaymakam İbrahim Keklik, MHP’li belediye başkanı Serkan Acar ile komutanlar, emniyet müdürü ve resmi daire müdürleri katılmadı. Sadece ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlileri ve 30 civarında öğretmen katıldı. Törene AKP’liler de gelmedi. Tören, CHP Aliağa İlçe Örgütü ile MHP Aliağa İlçe Teşkilatı temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

23 NİSAN ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZIN KİLOMETRE TAŞIDIR

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, CHP’liler devlet erkanı ile AKP’lilerin törene gelmemesine alkışlı protesto ile tepki gösterdi. Vatandaşlar “AKP zihniyetini milletçe alkışlıyoruz” dediler. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, bunu skandal olarak niteledi. Durmaz, “Olanları şaşkınlık ve üzüntü ile izledik. Ülkemizin ve cumhuriyet tarihimizin önemli günlerinin içi her geçen gün adım adım boşaltılıyor ve önemsizleştiriliyor. Bilen bilmeyen herkese bir kez daha hatırlatmak isteriz. 23 Nisan tarihi; 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihleriyle birlikte ülkemizin ulusal bağımsızlık ve Cumhuriyet yolculuğunun dört önemli kilometre taşından birisidir” dedi.

KAYMAKAM: YÖNETMELİĞE GÖRE KATILMAK ZORUNDA DEĞİLİM

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “2012′de çıkan yönetmelikten sonra mülki idare amirleri 23 Nisan’da çelenk sunmaya katılmak zorunda değil. Bu 19 Mayıs için de geçerli. Yönetmeliğe göre çelenk sunmayı milli eğitim müdürlüğü görevlileri yapar. Bu nedenle Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaya katılmadım. Okuldaki kutlama törenine katıldım. Bulunmamız gereken yerler bellidir. Bunun altında başka bir niyet aramaya gerek yok” diye konuştu.,

Bu arada MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın izinli olduğu, umre ziyareti için Suudi Arabistan’a gittiği ve bu nedenle törenlere katılamadığı öğrenildi.