Devlet Hastanesinde Skandal İddia! Temizlik Görevlisi Doktorla Ameliyata Girmiş... Soruşturma Başlatıldı

Devlet Hastanesinde Skandal İddia! Temizlik Görevlisi Doktorla Ameliyata Girmiş... Soruşturma Başlatıldı
Bilecik’teki Bozüyük Devlet Hastanesi’nde skandallar zinciri yaşandığı ortaya çıktı. Yaklaşık 8 yıldır hastanenin beyin cerrahı olan Sezer Zehir’in ameliyatlara hastanenin temizlik görevlisi ile bir medikal firmasının çalışanlarını sokarak cerrahi işlemler yaptırdığı tespit edildi. Skandalın belgesi yayınlandı. Skandalla ilgili soruşturma başlatıldı.

BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın edindiği bilgilere göre Sezer Zehir, ihtiyacı olmayan hastaları ameliyat ettiği, sağlık personeli olmayan şahıslara ameliyatlara soktuğu ve birçok yolsuzluğa imza attığı gerekçesiyle defalarca İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikâyet edildi.

Hatta İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen yazılarda, Sezer Zehir’in yaptığı ameliyatların incelenmesi gerektiği, hastaların aldıkları tanı ile ameliyat esnasında yapılan işlemler arasında uyuşmazlıklar olduğu dahi açıkça ifade edildi.

Yıllarca sümen altı edilen şikâyetlerin ardından 9 Haziran’da ameliyat edilen bir hastanın iki ay sonra yaşamını yitirmesiyle aile savcılığa giderek Zehir hakkında suç duyurusunda bulundu.

SKANDAL BELGELENDİ

Ardından Sağlık Bakanlığı Sezer Zehir hakkında soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişleri hastanede görevli sağlık çalışanlarını dinlerken, Sezer Zehir’in yapması gereken ameliyatlarda çekilen fotoğraflar açığa çıktı.

whatsapp-image-2023-10-15-at-09-01-28.jpeg

Ameliyat esnasında çekilen bir fotoğraflarda, genel anestezi ile tamamen uyutulan bir yurttaşa hastanenin Cengiz isimli temizlik görevlisi tarafından, bir başka ameliyatta ise medikal firma çalışanı olduğu iddia edilen Erman ve Rıfat isimli şahısların cerrahi müdahalede bulunduğu görüldü.

TEMİZLİK PERSONELİNİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Cengiz isimli temizlik personelinin görev yeri değiştirildi. Şahıs, Bozüyük Devlet Hastanesi’nden alınarak Bilecek İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

dha-95c1f857df3ec2080cc93990f42ab80f-1-1.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, CERRAH GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaşan iddiaların ardından başlatılan soruşturma kapsamında beyin cerrahı olan Sezer Zehir, valilik kararıyla görevinden uzaklaştırıldı. Ayrıca Bilecik olayla ilgili Sağlık Bakanlığı'nca inceleme başlatıldı.

Bilecik Valiliği, Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili incelemesinin devam ettiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Bozüyük Devlet Hastanesi beyin cerrahi ameliyatlarında yetkisiz kişilerce ameliyat yapıldığı haberlerine ilişkin olarak; iddialara dair 1 ay öncesinde, Bilecik Valiliği'nin talimatlarıyla hastane idaresince inceleme ve soruşturma başlatılmış olup cumhuriyet savcılığına başvuru yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca 20 Eylül 2023 tarihli 2023-01-0337 sayılı inceleme ve soruşturma ile Bakanlık müfettişlerince soruşturmalar yürütülmektedir. Soruşturma kapsamında; haberlerde adı yer alan Bozüyük Devlet Hastanesi beyin ve sinir cerrahisi uzmanı personel, Bilecik Valilik makamınca, 5 Ekim 2023 tarihli ve 226111015 sayılı onayı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137 ve 138'nci maddeleri uyarınca 04/10/2023 tarihinden itibaren görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Etiketler :