Devlet hastanesi "Ameliyat edilemez" dedi, özel hastaneden tabutu çıktı

Devlet hastanesi "Ameliyat edilemez" dedi, özel hastaneden tabutu çıktı
İstanbul'da bir devlet hastanesinde "Yapacak bir şey yok, kesinlikle ameliyat edilemez" denilen hasta, özel bir hastanede operasyona alındıktan sonra hayatını kaybetti. Hastanın yakınları, özel hastaneden 550 bin TL istendiğin; kazanç uğruna kandırıldıklarını ifade ederek seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören ve kanser teşhisi konulan Şahismail Kömür, durumunun ağırlaşmasının ardından entübe edildi. Hastanın doktorları, ameliyatın çok riskli olduğunu ve Kömür'ü kaybetme olasılığının yüksek olduğunu belirterek, “Kesinlikle ameliyat edilemez” yönünde bir karar aldı.

3.webp​​​​​​​

ÖZEL HASTANE 550 BİN TL İSTEDİ

Ancak hasta yakınları, bir tavsiye sonucu özel bir hastane ile iletişime geçti ve bu hastane "Bu imkansız ameliyatı yapabiliriz. Ancak bunun için 550 bin lira ödemeniz gerekiyor" yanıtını verdi. Hastanın kurtulması için borç para toplayan yakınları, ameliyat için onay verdi. Şahismail Kömür, özel hastanede yapılan ameliyat sonrasında yaşamını yitirdi.

Olayın ardından hastanenin ihmali olduğunu ve kandırıldıklarını iddia eden Şahismail Kömür’ün oğlu Fırat Kömür, yayınladığı videoda şunları söyledi:

22.png
Fırat Kömür

"Babam entübe edilmiş bir şekilde yatıyordu. Akciğer kanseriydi ve oradaki doktorlar yapacak bir şey yok dediler. Ondan sonra biz bu özel hastaneden bir doktora ulaştık. Bu doktor da bize 'bu imkansız ameliyatı ben gerçekleştiririm. Siz hastanızı buraya getirin' dedi. Bizden kredi kartı talep ettiler. 550 bin TL'yi tek çekim olarak bizim kredi kartımızdan yaptılar. Parayı aldıktan sonra hastamızı alıp hastanelerine götürüp ameliyatı yaptılar. İki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra babam vefat etti. Biz fabrikatör değiliz. Kandırdılar bizi... Paramızı da iade etmediler. Batırdılar bizi. Bizim canımızı yaktılar. Bize bir umut verdiler biz de o umudun peşinden gittik. İnşallah birileri sesimizi duyar."

1-3-001.webp

DOKTORDAN 'YILIN AMELİYATI' PAYLAŞIMI

Öte yandan, Şahismail Kömür'ün ölümünden sonra operasyonu gerçekleştiren doktor, sosyal medya hesabında “Yılın ameliyatı olmaya aday... Tüm meslektaşlarımın eline sağlık” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Kaynak:Haberler.com

Etiketler :