Devlet hastanelerinde kuduz aşısı yok

Devlet hastanelerinde kuduz aşısı yok
Bursa Tek Sağlık Platformu, devlet hastanelerinde kuduz aşısı bulunmamasına dair açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada "Toplumsal aşı politikamız ve aşı üretimimiz büyük ölçüde ortadan kalkmış, tamamen dışa bağımlı bir duruma dönüşmüştür. Bakanlığın en acil sorumluluğu, her bir insanın sağlık hakkına yönelik ciddi tedbirleri almak" denildi.

Bursa Akademik Odalar Birliğinde yapılan ortak açıklamayı Bursa Tabip Odası Başkanı Levent Tufan Kumaş okudu.

Kuduzun, dünyada her yıl yaklaşık 59 bin kişinin ölümüne neden olan ölümcül bir enfeksiyon hastalığı olduğunun altını çizen Kumaş, "Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin sağlıkta yıkıcı etkisinin bir sonucu da, atıl hale getirilen Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün 2011 yılında tümüyle ortadan kaldırılmasıdır. Bunun sonucu olarak toplumsal aşı politikamız ve aşı üretimimiz büyük ölçüde ortadan kalkmış, tamamen dışa bağımlı bir duruma dönüşmüştür” dedi.

Kumaş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu acı tablonun sebeplerinden en önemlisi; gelir getirici işlemleri ve kârı toplum sağlığının önünde tutan sağlık politikalarıdır. Kuduz ve diğer aşıların erişimine ilişkin yaşadığımız bu zorlukları bir daha yaşamamak için yabancı sermayeye bağımlı olmadan kendi aşımızı kendimiz üretebilmeliyiz. Sermayeyi önceleyen ve topluma yönelik bir şey içermeyen sağlık politikalarının bedeli, topluma ödetilmemelidir. Bakanlığın en acil sorumluluğu, her bir insanın sağlık hakkına yönelik ciddi tedbirleri derhal almak ve sağlık sisteminin temelini krizlere cevap verebilecek şekilde yeniden düzenlemektir.”

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :