Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Arıncı: Tek bir gencimizin hakkını yedirmeyiz

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Arıncı: Tek bir gencimizin hakkını yedirmeyiz
Yediiklim Yayınları'nın KPSS sorularını çaldığı iddialarına ilişkin konuşan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Arıncı, incelemelerin devam ettiğini belirterek, "Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

KPSS'deki çalıntı soru iddiaları sonrası Yediiklim Yayınları hakkında başlayan inceleme devam ederken Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Arıncı, "Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Temmuz günü yapılan KPSS’de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddiaları üzerine Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) 2 Ağustos günü inceleme talimatı vermişti. Ardından ÖSYM Başkanı’nı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile görevden alınmıştı.

DDK’nın incelemeleri kapsamında, dün (3 Ağustos) Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve YÖK tarafından inceleme başlatıldığına dair duyuru yayınlanmıştı. Başsavcılık, suç duyurusu üzerine akşam saatlerinde soruşturma başlatmış ve bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yediiklim Yayınları’na ait Kızılay ve Ostim ‘deki iki adrese operasyon düzenlemişti.

Kaynak:DHA