DEVA ve Gelecek'ten 'tam kapanma' tepkisi: Destek paketi ile olmalı

DEVA ve Gelecek'ten 'tam kapanma' tepkisi: Destek paketi ile olmalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam kapanma kararını açıklamasının ardından DEVA ve Gelecek Partisi, destek paketlerini işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tam kapanma kararını değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kapanma ancak destek paketi ile beraber olmalıdır ve tabi ki etkin bir aşılama programı ile de beraber kapanma anlamlıdır" dedi. Gelecek Partisi ise “18 günlük devlet garantili 1,5 milyar lirayı müteahhitlere değil, vatandaşlara ödeyin” mesajıyla video yayınladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ın açıklaması şöyle:

“Biz zaten DEVA Partisi olarak en az iki haftalık bir kapanmanın gerekli olduğunu söylüyorduk. Bu, Türkiye için gereklidir. Ancak kapanmayla beraber vatandaşlarımıza bir destek paketi açıklanması gerekiyordu. Bütün dünya bunu böyle yönetiyor. Kapanıyor, ama aynı zamanda vatandaşına doğrudan destek veriyor, herkes. Küçük işletmeler, esnaf, gündelikle geçinenler, yevmiye ile geçinenler, günlük kazanıp günlük harcayanlar. Bütün bu vatandaşlarımız şu anda üç hafta boyunca mağdur kaldılar. Biz hükümetten acilen bir destek paketi açıklanması bekliyoruz şu anda. Kapanma ancak destek paketi ile beraber olmalıdır ve tabii ki etkin bir aşılama programı ile de beraber kapanma anlamlıdır."

"1,5 milyar liranın müteahhitlere değil, vatandaşlara ödenmesi"

Gelecek Partisi de herhangi bir destek paketinin açıklanmamasına tepki gösterdi. Gelecek Partisi’nin bu konuda yayınladığı video mesajda, "18 günlük devlet garantili 1,5 milyar liranın müteahhitlere değil, vatandaşlara ödenmesi” çağrısı şu şekilde dile getirildi:

“Bu 18 günde geçmediğimiz köprülerden, tünellerden, binmediğimiz trenlerden, inmediğimiz garlardan, uçak yüzü görmememize rağmen havalimanlarından, hazinenin müteahhitlere ödeyeceği para tam 1,5 milyar lira. Gelecek Partisi olarak teklifimiz şudur, bu 18 günlük devlet garantili 1,5 milyar lirayı müteahhitlere değil, vatandaşlara ödeyin.”

 

Etiketler :