CHP'den 'tam kapanma' değerlendirmesi

CHP'den 'tam kapanma' değerlendirmesi
CHP'li milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'tam kapanma' kararını değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açıklanan kapanma kararını değerlendirdi. 

Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tam kapanma ile iş yerleri kapanacağı söylendi ama ne işyeri sahipleri ne çalışanlar için bir destekten bahsetmedi. Virüsten ölmeyenler evde açlıkla baş başa bırakılıyor. Tam kapanma tam gelir desteği ve güvencesi ile olur" dedi.

"Ortada herhangi bir gelir güvencesi olmadan, kira ve fatura desteği olmadan, SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için bir destek olmadan esnafa ‘tam kapanacaksınız’ demek ‘aç kalacaksınız’ demekten başka bir şey değildir" diyen Ağbaba, "Tek kuruş destek vermeden milyonlarca insanı evlerine kapatıp, 'Kalın sağlıcakla' dedi" ifadesini kullandı. 

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ise, "Tam kapanmanın gerekliliğini tartışmıyoruz ancak vatandaş ne yiyecek ne içecek, elektrik-doğalgaz faturalarını nasıl ödeyecek? Esnafmız kirasını, vergisini, BAĞKUR primini nasıl, neyle ödeyecek? Herkes sizler gibi beş yerden maaş almıyor efendiler!" ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de "İşsizler için gerçek önlemler alındı mı? Esnafın, ihtiyacı olan vatandaşın kirası, faturaları devlet tarafından karşılanacak mı? Bu süreçte tek bir vatandaş bile mağdur edilmemelidir. Umarım; tam kapanma önü arkası düşünülerek alınmış bir karardır" diyerek tam kapanma kararına tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko sosyal medya hesabından "Hiç bir sosyal, ekonomik destek önlemi olmadan #TamKapanma kararı alınmamalıydı. Aylardır evine ekmek götüremeyen emekçiye, küçük esnafa, seyyar satıcılara, müzisyenlere, tüm düzensiz ve günü birlik işlerde çalışanlara destek verilmesi şart" diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "#TamKapanma iyi de, ne yiyecek, ne içecek bu insanlar? Kiralar, faturalar, vergiler ne olacak? Esnafımıza, günlük kazanarak geçimini sağlayan vatandaşlarımıza sosyal devletin gereği olan yardımlar yapılacak mı? Devlet babadır, bugünler için vardır ve dertlere çare olmalıdır!" dedi.

 

 

Etiketler :