Deprem Müteahhidinin Yalanı 'Google Earthe'e Takıldı

Deprem Müteahhidinin Yalanı 'Google Earthe'e Takıldı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da bulunan İhsan Bayram Sitesi’nin A ve B blokları ağır hasar aldı, C blok ise yıkıldı. 82 kişiye mezar olan binada yakınlarını kaybeden avukat Nazan Akça Subaşı, yıkılan binanın müteahhidinin 'C blok inşaatını 4. kattayken devraldım' iddiasını Google Earth uygulaması ile çürüttü.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen yerlerden birisi de Adana'da bulunan İhsan Bayram Sitesi oldu. Sitenin A ve B blokları ağır hasar alırken, C blok 82 kişiye mezar oldu.

Bir dönem C blokta oturan ve binada gelini ve yeğenlerini kaybeden Avukat Nazan Akça Subaşı, savcılık süreci başlamadan mahkeme aracılığıyla karot örneği aldırdı.

Müteahhidi Google Earth çürüttü

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre beton yerine kum ve taş çıkan binanın müteahhidi kendisini “C blok inşaatını 4. kattayken devraldım” sözleriyle savundu.

Bunun üzerine Subaşı, geriye dönük Google Earth görüntülerinden apartmanın C blok inşaatına iddia edilen dönemde başlanmadığını ortaya çıkardı.

"Elimize hangi parçayı alsak teste sokmadan dağılıyordu"

Subaşı, karot işleminde kullanılacak sağlam örnek bulunamadığı için testin bile saatlerce yapılamadığını kaydederek, “Örnek için elimize hangi parçayı alsak teste sokamadan dağılıyordu. 1997 yılında iskânı alınan bina için 2010 yılına kadar ruhsat yenileme başvurusu yapılmış. Buna rağmen bina hem 1975, hem 1998, hem 2007 yönetmeliği dikkate alınmadan yapılmış” dedi.

Etiketler :