Depremde 22 Kişinin Hayatını Kurtarmıştı! O İsmin 2 Hafta Önce Tutuklandığı Ortaya Çıktı

Depremde 22 Kişinin Hayatını Kurtarmıştı! O İsmin 2 Hafta Önce Tutuklandığı Ortaya Çıktı
İtfaiyede çalışan bir arkadaşı ile deprem bölgesine gönüllü giden ve ellerindeki termal kamera ile 22 kişinin yerini tespit eden Cem Köknar’ın, geçen günlerde karıştığı bıçaklı kavga nedeni ile tutuklandığı ortaya çıktı. Kavgaya karışanlardan biri, Köknar tarafından boynundan bıçaklandı. Köknar ise, “Kendimi savunmak için kokoreççinin bıçağını gizlice aldım” dedi.

6 Şubat depremleri sonrası, aralarında 4 yaşındaki Asel bebeğin de olduğu 22 kişi Cem Köknar ile eski itfaiyeci G. Y.’nin çabası sonrası kurtarıldı. Deprem sonrası Adıyaman’a gönüllü giden ikili, vücut ısısına duyarlı termal kameranın yer tespiti ile kazı ekiplerinin ilgili noktalarda çalışma yapmasına imkân sağlamıştı.

‘Kız arkadaşımı rahatsız ediyorsun’ kavgası

Adıyaman’a gönüllü giden isimlerden Cem Köknar (25), 7 Ağustos gecesi Tunceli merkezde meydana gelen bir kavgaya karıştı. Anılan akşam Köknar, Özgür Aşkınartar (21) ve arkadaşları ile telefonda tartıştı. Tartışmanın sebebi ise Köknar’ın, Aşkınartar’ın kız arkadaşı Y. İ.’yi rahatsız ettiği iddiasıydı.
7aa7e43f-42b2-4f5d-b00a-1a931cdc6b33.jpg
Kavga anına ilişkin görüntüler emniyetin fezlekesinde yer aldı.

Yanına bıçak alıp beklemeye başladı

Telefonda yaşanan küfürleşme sonrası Köknar, bulunduğu yeri bu kişilere söyledi ve beklemeye başladı. Bu esnada, yakınlardaki bir kokoreççinin bıçağını da yanına alan Köknar beklemeye başladı. Gelen 5 kişilik grupta Aşkınartar’ın yanı sıra arkadaşları Ali Erdoğan (22), Onur Talay (22), Serdar Doğan (23), Umut Can Kocamış (23) ile Umut Akdağ da yer aldı.
63e8ddb750acca01c8819e91.jpg
Cem Köknar, deprem bölgesine gönüllü gitmişti.

Bir kişiyi boynundan bıçakladı

Kısa süreli bir küfürleşme sonrası Köknar, belinde sakladığı bıçağı çıkardı. Bu esnada Umut Can Kocamış, bıçakla boynundan ve kulağından yaralandı. Kısa süre sonra olay yerine polisler geldi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

‘Kendime korumak için bıçağı aldım’

Polis, 6 kişinin de ifadelerini müşteki-şüpheli olarak aldı. Cem Köknar, kendisini korumak için bıçağı yanına aldığını, bir kişiyi yaraladığını fark etmediğini söyledi. Kavgaya karışan diğer kişiler ise, Köknar’ın kendilerini görür görmez bıçakla saldırmaya başladığını öne sürdü.

Cem Köknar, çıkarıldığı sulh ceza mahkemesince tutuklandı. Olaya ilişkin soruşturma ise sürüyor.

Köknar: Bana kumpas kuruldu

Olaya ilişkin Halktv.com.tr’ye bir açıklama gönderen Cem Köknar “Y. İ. benim kız arkadaşımdı. Olaydan 2 gün önce ayrılmıştık. Olay günü akşamı tekrardan konuşmaya başladık. O akşam buluşacaktık. Ancak Özgür Aşkınartar kendi kendine arayıp ‘benim kız arkadaşımı rahatsız ediyorsun’ diyerek konuşmaya başladı” dedi. Köknar, o akşam kendisine kumpas kurulduğunu öne südü.

Etiketler :