Deprem Mezarlığında Ağlatan Görüntü! Hırka ve Mont Bıraktılar

11 kenti sarsan süyük depremlerin yıldönümü geldi çattı. Son açıklama göre depremlerde 53 bin kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'dan yansıyan görüntülerde, depremde hayatını kaybeden yakınlarının tahtadan mezar taşına hırka ve mont sarılması yürek sızlattı.

Depremzede tütün işçisi Suna Polat, çocuğunun tedavisi için para bulamadığını belirterek, “Ankara’da tedavi olacak, param yok ki göndereyim. Akşam beni arıyor, diyor ki; ‘para gönder ilaç alayım.’ Param yok ki göndereyim” dedi. Polat, seçim dönemi siyasi partilerin oy için yaptıklarını anlatarak, “Bir oy için bizi evden kaldırırlar demezler ki bu engellidir bu hastadır bizi götürürler ama oğlum için belki bin defa devletin kapısına gittim bir işe katmadılar. Devletten hiçbir şey beklemiyorum, biz de deprem bölgesinde ölelim devlet de sevinsin. Biz bu rezilliğin içindeyiz. Sahipsiziz” diye konuşuyor.

Kent merkezindeki mezarlıkta, tahta mezar taşlarına hırkaların, montların, ceketlerin sarıldığı görülüyor.

deprem-hirka-mont.jpg

MEZARLIKLARA SARILMIŞ MONTLAR, HIRKALAR…

Adıyaman’daki deprem gerçeğini gösteren bir başka yer ise kent merkezindeki mezarlık. Depremzedeler, yaşamını yitiren yakınlarının defnedildiği mezarlığı, günün farklı saatlerinde ziyaret ediyor. Ailelerin, yakınlarının tahtadan yapılmış mezar taşlarına mont, hırka, ceket veya kazak sardıkları görülüyor. Bazı mezar yerlerine ise Türk bayrağı asılmış. Adıyamanlı birçok depremzede bunun artık bir ritüele dönüştüğünü ver günün her saatinde mezarlıkta ziyaretçi bulunduğunu söylüyor.

Deprem Mezarlığında Ağlatan Görüntü! Hırka ve Mont Bıraktılar

Etiketler :