Deniz Poyraz davası öncesi silahlı saldırgan paniği

HDP'nin İzmir il binasında Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz davası öncesi yapılan basın açıklamasının ardından bir kişi uzun namlulu silahla adliyeye girmek istedi.

HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer'in yargılandığı davanın 4'üncü duruşması İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşma öncesi yapılan basın açıklamasının ardından bir kişi elinde silahla adliyeye girmeye çalıştı.

deniz-poyraz-davasi-oncesi-adliyedesilahli-suphelipanigi-4634-dhaphoto2.jpg

'Eski eşim çocuklarımı göstermiyor'

DHA'nın haberine göre, Deniz Poyraz davası öncesi İzmir Adliyesi'ne silahla girmek isteyen 42 yaşındaki M.Ö. (42), gözaltına alındı. Bu sırada partililer ve polisler arasında gerginlik yaşandı. Şüphelinin, sabah erken saatlerde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak eski eşi çocukları kendisine göstermediği için adliye önünde intihar edeceğini söylediği belirtildi. M.Ö.'nün, ilk ifadesinde ise boşandığı eşinin kendisine çocuklarını göstermediğini ve intiharını polislerin engellediğini söylediği öğrenildi.

'Bizimle ilgisi yok'

Ayşenur Arslan, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programında, HDP'li yetkililerin olay hakkında 'Bizimle ilgisi yok' dediğini aktardı. Arslan, HDP MYK'nın açıklama yapacağını da duyurdu.

deniz-poyraz-davasi-oncesi-adliyedesilahli-suphelipanigi-4634-dhaphoto3.jpg

Gazete Duvar'dan Özlem Kara'nın haberine göre ise görgü tanıklarına dayandırılarak yapılan haberde adliye önündeki kaldırımdan, otomatik silahla yolun ortasına gelerek silaha mermi süren saldırgan, "Solcular nerede, solcuları gösterin. Ben polise sıkmam. Getirin onları öldüreceğim" dedi.

adliye.jpg

Etiketler :