Deniz Çakır'dan ifade sonrası açıklama

Deniz Çakır'dan ifade sonrası açıklama
Oyuncu Deniz Çakır, İstanbul'da yer alan bir alışveriş merkezindeki mekânda, türbanlı kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi

Oyuncu Deniz Çakır, İstanbul'da yer alan bir alışveriş merkezindeki mekânda, türbanlı kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Bir buçuk saat süren ifade işleminin ardından açıklama yapan Çakır, "Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın erkek başörtülü başörtüsüz hayat tarzı cinsiyeti, dini rengi için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum" dedi.

İstanbul’da bir alışveriş merkezindeki mekânda, tartıştıkları oyuncu Deniz Çakır’ın kendilerine hakaret ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuşlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ‘Suudi Arabistan'a gidin' demek faşistliğin en sefil halidir” diyerek Çakır’ı eleştirmişti. Bugün avukatı ve menajeriyle İstanbul Adliyesi’ne gelen Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Çağlak’a ifade verdi. Yaklaşık bir buçuk saat ifade veren Çakır, adliye çıkışında konuya ilişkin açıklama yaptı.

“DURUŞUM BELLİDİR”

Suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çakır; “Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın erkek, başörtülü, başörtüsüz hayat tarzı, cinsiyeti, dini, rengi için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırma için değil birleştirmek için mücadele verdim. Bahsi geçen de hiçbir şeyi yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Zaten suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters ve hiç yakışık almıyor” dedi.

“GÖRÜNTÜLERİ SAVCILIĞA SUNDUK”

Konuşmasına, “Bir sanatçı herhangi bir kadını başörtülü başörtüsüz diye ayırmaz” diyerek devam eden Deniz Çakır; “Tam tersine benim türbanlı başörtülü, farklı dinden farklı renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bugüne kadar hepsini sarıp sarmaladım. Hepsi de beni çok severler. Şuanda da yanımdalar. Çok teşekkür ederim. Görüntüler var hepsini savcılığa sunduk. Fakat şu an bir yargı süreci var daha fazla konuşmam doğru değil. Tüm görüntüler incelendi. Zaten her şey ortada” diye konuştu.

SUÇLAMALAR: ÖZEL HAYATA MÜDAHALE, HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK

Deniz Çakır’ın avukatı Bahri Belen de soruşturmadaki suçlamaların, “Özel hayatın gizliliğine müdahale ile halkı kin ve düşmanlığa sevk” olduğunu belirterek; “Bu suçlamalarla ilgili ifadesini verdi. Kişiliği hakikaten buna müsait değil. Türkiye’de aydınlar, yazarlar ve siz gazeteciler özgürlüğü en çok savunan, özgürlüklerden yana her zaman başınız sıkıntıya düşen insanlarsınız. Deniz hanım da bir sanatçı, özellikle başörtüsü, inanç, yaşam tarzı gibi konularda toplumun bir adım ilerisinde, bir adım önünde bunları anlattı. Ben olumsuz bir karar çıkabileceğini sanmıyorum” ifadesinde bulundu.

“SUUDİ ARABİSTAN’A GİDİN DEMEDİ”

Olay hakkında kendilerinin de tanıklarının olduğunu belirten Belen, adli bir süreç olduğu için olayın ayrıntısını anlatamayacağını söyledi. Muhabirin, “Suudi Arabistan’a gidin” dedi mi?” sorusuna avukat Bahri Belen, “Böyle bir şey demediğini söyledi” cevabını verdi. “Suç duyurusunda bulundunuz mu?” sorusuna ise, “Suç duyurusunda bulunmak çok kolay bir şey. Ama bu nedenle suç duyurusunda bulunmak aslında Deniz Hanımın düşüncelerine ters, toplumda gerginliği artırıcı bir şey değil. Buna ihtiyaç duymadık”

Etiketler :