DEM Parti seçmeninden Erdoğan'a kara haber!

DEM Parti seçmeninden Erdoğan'a kara haber!
PKK'nın silah bırakma ve örgütü feshetme açıklamasının ardından politika dünyasında yeni değişimlerin olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın bu süreç sonunda yeniden Cumhurbaşkanı seçilip seçilemeyeceğine yönelik kamuoyu araştırması yapıldı. Araştırma sonuçlarında DEM Parti seçmenlerinin cevabı hayli dikkat çekici oldu.

22 Ekim tarihinde Bahçeli'nin Öcalan çıkışı ile Türkiye tarihinin en önemli siyasi ve toplumsal gelişmelerinden birisi yaşandı. Ekim 2024'ün sonunda başlayan bu süreç 12 Mayıs 2025 tarihinde PKK'nın silah bırakması ve örgütü feshettiğini açıklaması ile son buldu. Türkiye bu gelişmeyi tartışırken siyaset sahnesinde yeni yol planları ve gelecek hesapları yapılmaya başlandı.

Bu tartışmalardan birisi de süreç kapsamında yeni bir anayasanın gelmesi ve Erdoğan'ın mevcut koşullara göre son görev süresini uzatılarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi... Ankara'da bu konunun konuşulduğuna yönelik kulis bilgileri ardı ardına gelmeye devam ederken kamuoyu araştırma şirketleri de çalışmalarına devam ediyor.

SÜREÇ SONUNDA ERDOĞAN YENİDEN SEÇİLİR Mİ?

Konu hakkında kamuoyu araştırması yapan şirketlerden birisi de Yöneylem Araştırma Şirketi oldu. Şirket her partinin seçmenine Erdoğan'ın süreç sonunda yeniden Cumhurbaşkanı seçilip seçilemeyeceğine yönelik düşüncesini sordu.

Parti seçmenlerinden en dikkat çeken yanıt ise DEM Partili seçmenlerden geldi. DEM seçmenleri Erdoğan'ın 'süreç sonunda yeniden Cumhurbaşkanı seçilir' fikrine yüzde 7,4 oranında 'Tamamen katılıyorum' yanıtını verirken, yüzde 41,7 'Hiç katılmıyorum' yüzde 26,9 'katılmıyorum' yanıtını verdi.

Erdoğan'ın süreç sonunda yeniden cumhurbaşkanı seçileceğini düşünenlerin oranı toplamda yüzde 38,7 olurken düşünmeyenlerin oranı ise yüzde 44,7 oldu.

gq0y5bqxwaakxgt.jpg

gq0zhwzwqaaxbim.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi