Dedesi tarafından istismar edilip öldürülmüştü. Müslüme’yi mezarında da rahat bırakmadılar

Mersin’de kaybolduktan 9 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın mezarı tahrip edildi. Mezarın görüntülerini kayda alan bir yurttaş, 'Hayattayken sahip çıkamadığınız çocuklara en azından mezarındayken sahip çıkalım” ifadesini kaydetti.

Mersin'in Gülnar ilçesinde 2021 yılında kaybolduktan 9 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın mezarı tahrip edildi. Mezarın halini kayıt altına alan bir yurttaş, “Hayattayken sahip çıkamadığınız çocuklara en azından mezarındayken sahip çıkalım” ifadesini kullanırken canice katledilen Müslüme’nin mezarına yapılan bu çirkin saldırı, kamuoyunun vicdanını yaraladı.

muslume.webp

NE OLMUŞTU?

Müslüme 2021 yılında kaybolduktan sonra, gerçekleştirilen çalışmalarda ailesi ve yakınları da sorgulanmış ve dedesi Hasan Yağal tutuklanmıştı. Müslüme’nin kesin ölüm nedeni tespit edilememiş fakat 3 yaşındaki çocuğun doğal yollardan hayatını kaybetmediği değerlendirilmişti.

Müslüme’nin dedesi Hasan Yağal, cinayet suçlamasından delil yetersizliğiyle beraat etse de istinaf mahkemesi, Hasan Yağal’ın, kendi çocuğu olduğu açığa çıkan torunu A.Y.'ye yönelik cinsel istismar suçlamasından 5 yıl 7 ay 15 gün olan hapis cezasını 18 yıla çıkardı. Böylece şahsın, gelinine yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan daha önce aldığı 28 yıl hapis cezasıyla birlikte toplam cezası 46 yıla çıktı.

Kaynak:halktv.com.tr