Davutoğlu'ndan mahkemeye 'Gezi davası' dilekçesi: Kimseyi şikayet etmedim

Davutoğlu'ndan mahkemeye 'Gezi davası' dilekçesi: Kimseyi şikayet etmedim
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun 'Gezi Parkı davasına müdahilliği'ne ilişkin açıklama yapan avukatı Başçı, "Davaya hiçbir zaman iştirak etmedi ve hiç kimseden de şikayetçi olmadı" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Gezi Parkı davasına müdahilliği' tartışmalarına ilişkin avukatı Ahmet Başçı'dan açıklama geldi. Davutoğlu’nun Gezi Parkı Davası’na 'şikayetçi' olarak yer aldığı yönündeki haberleri yalanlayan Başçı, müvekkilinin davaya hiçbir zaman iştirak etmediğini ve kimseden şikayetçi olmadığını açıkladı.

'Davaya katılım sağladığı servis ediliyor'

Başçı, bu durumun tespiti için davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak, herhangi bir şikayetlerinin olmadığını da ifade ettiklerini duyurdu. Avukat Başçı açıklamasında, "Son dönemde bazı basın yayın organlarında yoğun surette müvekkilimiz Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Gezi Parkı Davasıyla alakalı olarak 'şikayetçi' olduğu iddia edilerek, davaya katılım sağladığı da servis edilmektedir" ifadelerine yer verdi.

'Hiç kimseden şikayetçi olmadı'

Müvekkili Davutoğlu'nun İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya hiçbir zaman iştirak etmediğini ve hiç kimseden de şikayetçi olmadığını belirten Başçı, "Bu durumun tespiti amacıyla da sayın müvekkilimizi temsilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak, herhangi bir şikayetimizin olmadığı hususu ifade edilmiştir" dedi.