Davutoğlu'ndan AKP'ye: Bahçeli ve Perinçek'in rotasına girdi

Davutoğlu'ndan AKP'ye: Bahçeli ve Perinçek'in rotasına girdi
Diyarbakır'da katıldığı bir televizyon programında AKP eleştiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Biz ayrıldıktan sonra AKP Bahçeli ve Perinçek'in rotasına girdi" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Suriçi'nde gençlerle bir araya geldi. Davutoğlu, daha sonra katıldığı Ferhat Mehmetoğlu ile Soruyorum programında değerlendirmelerde bulundu.

"AKP, Bahçeli ve Perinçek'in rotasına girdi"

Kürt vatandaşların sorunlarıyla ilgili 'en doğrudan, açık, en yalın ifadelerin' Gelecek Partisi'nin programında olduğunu belirten Davutoğlu, "Mesela kültürel haklar bağlamında Kürtçe'nin eğitim öğretimde kullanılmasını açık bir şekilde yazan tek parti biziz. Bu başlatılmıştı bile okullarda, ama devam etmedi. Çünkü biz ayrıldıktan sonra AK Parti Bahçeli ve Perinçek'in rotasına girdi" dedi.

"HDP'nin kapatılmasına karşı tutum aldım"

"Biz KCK'ya da karşıyız, kayyuma da karşıyız" ifadelerini kullanan Davutoğlu, bunu açıkça dile getirdiklerinin altını çizdi. Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Terörle kamu düzeni içinde mücadele ederim ama siyasi alanda vatandaşlarımızın tercihlerine saygı duymamız lazım. Siyasi tutuklamaların hepsine karşıyım ama ben de dahil hiçkimse hukukun üzerinde değil. Hukukun objektif işlemesi lazım. HDP'nin kapatılmasına karşı tutum aldım. Amasız ve fakatsız parti kapatmaya karşıyız."

"AKP'nin bu duruma düşmemesi için elimden geleni yaptım"

Davutoğlu, "Ben halka saygı duyduğum için partilere de saygı duyarım" diyerek, hiçbir partiye kapıları kapatmayacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Çünkü oy veren seçmenlere saygım var. Bir kere yıkanılan suda bir daha yıkanılmaz ve nehir tersine akmaz. AK Parti'nin eskiye dönmesi imkansız. Ben AK Parti'nin bu duruma düşmemesi için elimden geleni yaptım. Söylediğim reformlar yapılsaydı Türkiye'nin de AK Parti'nin de durumu çok farklı olurdu. Biz Kürt partisiyiz, Türk partisi olduğumuz kadar, Alevi partisiyiz Sünni partisi olduğumuz kadar."