Cumhurbaşkanı'nın Yanındaki Büyükelçinin Sırrı! Mavi Vatan'dan Taviz Mi Verdik?

Cumhurbaşkanı'nın Yanındaki Büyükelçinin Sırrı! Mavi Vatan'dan Taviz Mi Verdik?
Gazeteci Barış Pehlivan, Erdoğan'ın Yunanistan gezisiyle ortaya çıkan aks değişikliğini kaleme aldığı yazısında ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti.

Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhuriyet'teki köşesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine büyüteç tuttu, Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinin ardından gelen, Yunanistan'la vize kolaylığı haberiyle birlikte, politika değişikliğini de yorumlayan pehlivan "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyaretine dair kafadaki soruların en kaba hali şuydu: “Türkiye ne verdi de vize kolaylığı aldı?” sorusunu sordu.

Pehlivan yazısını şöyle sürdürdü: Yanıt aramak için Başbakan Miçotakis’e kulak veriyoruz, şöyle diyor: “Tek anlaşmazlık konusu, Ege ve Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ve ekonomik münhasır bölge sınırlarının belirlenmesidir.”

Pehlivan ayrıca, Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'e dikkat çekti.

cagatay-erciyes.jpg

Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde yanında bulunan Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in sıradan bir diplomat olmadığını belirterek, "Mavi Vatan konusunda Yunanistan gibi düşünen diplomat Çağatay Erciyes’in Atina’ya büyükelçi olarak atanması bir aks değişikliğine işaretti. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina sayfasının “yeni” olması da bunun devamıydı" diye yazdı.

Pehlivan, "Erdoğan'ın yanındaki büyükelçinin sırrı" başlıklı yazısını "Sanki, şu soruyu ileride tartışacağız gibi duruyor: Bir gece ansızın Yunanistan’a gidecekken bir gece ansızın Mavi Vatan’dan taviz mi verdik?" ifadeleriyle noktaladı.

erdogan-atina.jpg

BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİ YOK

Erdoğan'ın 7 Aralık'taki Yunanistan ziyareti çok konuşulmuştu. Erdoğan, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yapacağı ziyaret öncesinde Yunan gazetesi Kathimerini’ye yazılı bir röportaj vermiş “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerinin çarpıtıldığını söylemişti.

Erdoğan, dostu olarak tanımladığı Miçotakis’le “Karşılıklı iyi niyet temelinde ve diyalog yoluyla çözemeyeceği hiçbir sorun olmadığının” altını çizmişti.

Erdoğan Miçotakis için daha önce “Benim için artık Miçotakis diye biri yok” demişti.

Etiketler :