Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mültecileri geri göndermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşması esnasında, "Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler ne diyorlar? 'Biz seçimi kazandığımızda bu ülkedeki mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'Uluslararası İyilik Ödülleri' programında konuştu.

Erdoğan muhalefetin 'İktidar olduğumuzda mültecileri geri göndereceğiz' söylemiyle ilgili, "Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler ne diyorlar? 'Biz seçimi kazandığımızda bu ülkedeki mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Biz göndermeyeceğiz..." ifadelerini kullandı.

Aynı konuda vatandaşlara da seslenen Erdoğan, "Biz ev sahipliğini sürdüreceğiz. Ve bundan tedirgin değiliz... Ve ben sevgili milletime sesleniyorum; sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilir unutmayın, bunun ecri (sevap) çok büyüktür. Bu ecri hiçbir zaman kenara koymayın. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Türkiye Diyanet Vakfı'mız yarım asra yakındır yürüttüğü başarılı çalışmalarla ülkemizde ve mazlum coğrafyalarda umudu, kardeşliği ve sevgiyi büyütmeyi sürdürüyor.

-Koronavirüs salgını insanlığın kaderinin ortak olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Temel sağlık hizmetlerine ulaşamadığı ya da aşıya erişemediği için hayatını kaybeden hastaların dramlarına şahitlik ettik.

-Başta dezavantajlı toplum kesimleri olmak üzere, ihtiyaç sahibi insanlar adeta kaderlerine terk edildi. Bu vahim tablo karşısında testten ilaca ve yataklı tedaviye kadar tüm gereksinimlerini karşılarken dünyanın geri kalanına sırtımızı dönmedik.

-İyilere hürmet ve vefa nasıl önemliyse kötülere ve zalimlere karşı haşmetli olmak da o derece hayati öneme sahiptir. Bizler 40 yıla yakın süredir bölücü terörle mücadele eden, terörizmin acısını çok iyi bilen bir milletiz.

-Uzun terörle mücadele dönemimizde, güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik.

-Bölücü örgüt mensupları yaklaşık 40 yıldır, tam bir gözü dönmüşlükle sadece yaktılar, sadece yıktılar; baskı, tehdit ve şiddetle Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çevirdiler.

-İlk günden itibaren en büyük yarayı anaların yüreklerinde açtılar.

-Başlattıkları evlat nöbetiyle, Diyarbakır anneleri sadece korku duvarlarını parçalamakla kalmadılar. Aynı zamanda siyasetçi görünümlü insan kaçakçılarının da maskelerini indirdiler.

-Diyarbakır'a gidip de ittifak ortaklarından korkan siyasetçi müsveddeleri, cesur anneleri ziyaret edecekleri yerde, kaldıkları otele ayaklarına çağırdılar.

-Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler ne diyorlar? 'Biz seçimi kazandığımızda bu ülkedeki mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Biz göndermeyeceğiz...

-(Mültecilere) Biz ev sahipliğini sürdüreceğiz. Ve bundan tedirgin değiliz... Ve ben sevgili milletime sesleniyorum; sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilir unutmayın, bunun ecri (sevap) çok büyüktür. Bu ecri hiçbir zaman kenara koymayın. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk.