Cumartesi Anneleri'ne Ters Kelepçeli Gözaltı!

AYM’nin ihlal kararına rağmen Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'na çıkışları haftalardır polis tarafından engelleniyor. Hak arayışını sürdüren Cumartesi Anneleri'ne bu hafta da müdehale edildi ve ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Yakınlarını gözaltındayken kaybeden ve akıbetlerini sorgulamak isteyen Cumartesi Anneleri, 1995 yılından bu yana oturma eylemi yapıyor. Cumartesi Anneleri, 949’uncu hafta eylemlerini yapmak için bu hafta da Galatasaray Meydanı'na gitti ancak yine polis müdahalesine maruz kaldı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Galatasaray’daki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “ihlal” kararının ardından Cumartesi Anneleri, 8 haftadır her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda karanfil bırakarak basın açıklaması yapmak istiyor. 8 haftadır polis saldırısına maruz kalan Cumartesi Anneleri ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri'nin isimleri ise şöyle: Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Besna Tosun, Ali Ocak, Ali Tosun, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever, Nazım Dikbaş, Cihan Kaplan, Aslı Takanay, Hünkar Hüdai Yurtsever, Taylan Bekin.

Etiketler :