Covid-19'a yakalanan çocuklarına bakacak hastane bulamadı

Covid-19'a yakalanan çocuklarına bakacak hastane bulamadı
Sosyal medya hesabı üzerinden iki çocuğuyla beraber koronavirüse yakalandıktan sonra, çocuklarına müdahale edilmesi için gerekli kurumlardan yardım istediğini fakat alamadığını söyleyen akademisyen bir kişi, gün içinde üç farklı hastaneye yönlendirildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden iki çocuğuyla beraber koronavirüse yakalandıktan sonra, çocuklarına müdahale edilmesi için gerekli kurumlardan yardım istediğini fakat alamadığını söyleyen akademisyen bir kişi, gün içinde üç farklı hastaneye yönlendirildiğini belirterek, ''Emzirdiğim için bana ilaç verilmedi. Çocuklara da Parol vererek ateşlerini düşürmeye çalışıyorum. Sağlık sisteminin sunduğu çare bu mu?'' diyerek yakındı. 

Öğretmen olan eşinden kendisine ve çocuklarına koronavirüs bulaştığını söyleyen Ferda, kendisi ve iki çocuğunda da belirtiler başladıktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü'nden arayan kişilerin kendisine, ''Çocuklar için bir şey yapılmadığını'' söylediklerini belirtti. 

Altı yaşındaki oğlunun ve 40 günlük bebeğinin ateş ve öksürüğünün olduğu söyleyen anne, 112 Acil Çağrı Hattı'nda dakikalarca bekletildiğini, üç saat sonra gelen ekibin kendilerini Avcılar Devlet Hastanesi'ne götürdüğü söylerken, ekiplerin, hastanede çocuklarına da bakılacağını söylediğini belirtti. 

Hastaneye götüren ekibin, hastanenin kapısında bırakıp gittiğini söyleyen Ferda, ''Hastane doktoru 'çocuklara hele 40 günlük bebeğe bakamayız' dedi'' derken, koronavirüs olmalarına rağmen doktorların kendi imkanlarıyla Bakırköy ya da Yeşilköy'deki hastanelere gitmelerine önerdiği, kendilerini hastaneye bırakan ekibi aradığında ise ''Yapacak bir şey yok, bize en yakın hastaneye bırakın diyorlar” denildiğini söyledi. 

Kendi imkanlarıyla Yeşilköy Prof. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ne giden Ferda'ya bu hastanedeki yetkililer de çocukların tedavi edilmediğini Bakırköy'e gitmesi gerektiği söylendi. Ferda, ateşi ve öksürüğü olan iki çocuğuyla tüm gün boşuna gezdiğini, hastaneler tarafından yanlış yönlendirildiğini belirtirken, ''Baş ağrısı, sırt ağrısı ve öksürükle ayakta duramayan ben bebeğin de ağlamasıyla baş edemeyip çocukları alıp eve döndüm. 40 günlük bebek ve 6 yaşındaki iki çocuk için bana telefonda sadece ise 'çocuklara bir şey olmaz' denildi'' dedi.

Bir çocuğunu hala emzirdiği için kendisine ilaç verilmediğini söyleyen Ferda, ''Çocuklara da Parol vererek ateşlerini düşürmeye çalışıyorum'' diye belirtirken, ''Sağlık sisteminin sunduğu çare bu mu?'' diyerek sağlık sisteminin yetersizliğinden yakındı.

 

 

Etiketler :