Çorlu Tren Katliamı davasının ikinci duruşması görülüyor: Hayatını kaybedenlerin yakınları salona alınmadı

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu Tren Katliamı davasında ikinci duruşma bugün görülecek. İkinci duruşma öncesinde de gerilim yaşandı.

8 Temmuz 2018’de Çorlu’nun Sarılar Mahallesi mevkiinde 25 kişinin hayatını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamının ikinci duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İkinci duruşmada da birinci duruşma öncesinde olduğu gibi gerginlik yaşandı. 

Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılarla dayanışmak üzere  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ahmet Şık ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işine son verilen Veli Saçılık da duruşmada bulundu.

Aileler duruşma öncesinde adalet istemek için yürüyüş düzenlendi. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülüyor.

KİMLİK KONTROLÜ YAPILMAK İSTENDİ

Hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar duruşma salonuna alınırken kimlik tespiti yapılmak istendi. Avukatlar, müştekilerin bir kısmının adının iddianamede yer almadığını belirterek itiraz etti. 

Mahkeme başkanının müştekilere yönelik "İçeri almıyoruz, girmeyen kendi bilir" dediği öğrenilirken, bu keyfi ve hukuksuz uygulama karşısında avukatlar heyetle görüşmek, karşılıklı talepleri konuşmak istiyor.

HEYET MÜŞTEKİLERİ AVUKATLARIN İTİRAZI İLE SALONA ALDI

Avukatların, hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralıların tamamının içeri alınmadan duruşmanın başlayamayacağını söylemesi üzerine, müştekiler duruşma salonuna alınmaya başladı.

İlgili Haberler
Etiketler :