Cinayet İşleyen Çocuğun Sözleri Tüyler Ürpertti: "Rahat Uyuyun Kafasına Vurdum Sabaha Çıkmaz"

Cinayet İşleyen Çocuğun Sözleri Tüyler Ürpertti: "Rahat Uyuyun Kafasına Vurdum Sabaha Çıkmaz"
Ailesinin gözleri önünde darp edilerek öldürülen bir çocuk babası 24 yaşındaki Veysel Kaya'nın hikayesini halktv.com.tr kamuoyuna duyurdu. Kaya'yı öldüren 3 sanık serbestti. Haberimizin ardından sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartılsa da, iki sanığın firar ettiği ortaya çıktı. Cinayeti işleyen çocuk sanığın olay sonrası, "Rahat uyuyun kafasına vurdum sabaha çıkmaz' beyanı iddianameye girdi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Veysel Kaya, 23 Nisan 2023 tarihinde saat 22.30 sıralarında motosikletiyle seyir halindeyken yolda yürümekte olan Davut Koldaş ve Kahraman Erkaçmaz isimli şahıslara çarptı. Koldaş ve Erkaçmaz yaralandı. Yaralanan iki ismin yakınları Veysel Kaya'yı olay yerinde öldüresiye darp etti. Araya giren insanlar Veysel Kaya'yı saldırganların elinden alarak evine yolladı. Hırslarını alamayan saldırganlar . Kaya'nın arkasından gittiler. Gece 23.00 gibi Mehmet Salih Koldaş, Serhat Erkaçmaz ve Bedirhan Erkaçmaz isimli kişiler, Veysel Kaya'ya evinin önünde arkadan saldırdılar. Ellerinde bıçak ve odun vardı. Kaya aldığı darbelerle yere düştü. Ağzından köpükler gelmeye başladı. Sesleri duyup gelen Kaya'nın eşi ve çocukları ölüm anını anbean gördüler.

Serbest bırakılan sanıklar firar etti

Kaya'yı öldüren kişilerin nüfuzlu kişiler olduğunu, serbest bırakıldıklarını ve dosyada gizlilik kararı olduğunu halktv.com.tr kamuoyuna duyurdu. Haberimizin hemen ardından Adalet Bakanlığı devreye girerek soruşturma dosyasını Tarsus Adliyesi'nden istedi. Kaya'nın ölümüne neden olan 3 isim hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak iki ismin firari olduğu tespit edildi. Bu isimler zamanında tutuklanmadığı için firar ettiler.

Çocuk sanıkların dosyası ayrıldı

Ayrıca haberimizin yayınlandığı tarihin hemen ertesi günü Veysel Kaya'nın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, Veysel Kaya'nın ölümüne neden olduğu belirtilen Kahraman Erkaçmaz, Davut Koldaş, Serhat Erkaçmaz ve Harun Erkaçmaz'ın "Basit yaralama", "Taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan Bedirhan Erkaçmaz isimli sanığın ise, "Kasten adam öldürme", "Basit yaralama" suçundan cezalandırılması istendi. Mehmet Salih Koldaş, Bedirhan Erkaçmaz'ın ise çocuk olmaları nedeniyle dosyaları ayrıldı.

'Kafasına sopa vurdum sabaha çıkmaz'

İddianamede suça sürüklenen çocuk Bedirhan Erkaçmaz'ın da Kaya'ya saldırdıktan sonra kullandığı cümlelere yer verildi. Erkaçmaz'ın, "hadi gidelim, Veysel'in işi bitti. Rahat rahat uyuyun siz, Veysel Kaya'nın kafasına bir sopa vurdum, sabaha çıkmaz, biz gereğini yaptık" dediği kaydedildi.

Kaynak:halktv.com.tr