Cinayet Gibi Kazada Yeni Bir İddia! 'Kaçmalarında Doktor Babanın Da Parmağı Var' Sessiz Babadan Sosyal Medya Hamlesi

Kazada bir kişinin ölmesine neden olan olayın ardından oğlunu önce Mısır'a, sonra ABD'ye kaçıran yazar anne Eylem Tok gündemdeki yerini korurken, sessizliğini koruyan doktor babadan dikkat çeken bir sosyal medya hamlesi geldi. Ayrıca, anneyle oğlunun firarında "Hiçbir şeyden haberim yok" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur'un parmağının da olduğu öne sürüldü.

1 Mart'ta 17 yaşındaki, ehliyetsiz bir Türk vatandaşının karıştığı kaza, ardından yazar annesi tarafından Mısır'a kaçırılmasıyla başlayan süreç, büyük bir infiale yol açtı.

kapak-153346.webp

Eylem Tok, Türkiye'ye dönerek adalete teslim olacaklarını açıklamasına rağmen, oğluyla birlikte ABD'ye gitti. Bu süreçte, baba Bülent Cihantimur'un sosyal medyada yaptığı değişiklik dikkat çekti.

4-2.webp

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili son durumu aktararak, Eylem Tok ve oğlunun 2 Mart tarihinde Mısır'a gittiklerinin tespit edildiğini belirtti. Tunç, "T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir." dedi. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD'ye gittiklerinin bildirilmesi üzerine, şahısların ABD'den Türkiye'ye iadesi için hazırlanan geçici tutuklama talep evrakının diplomatik kanallar ve İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletildiğini aktardı.

adsiz-tasarim-94.png

"SESSİZ" BABADAN SOSYAL MEDYA HAMLESİ

HaberGlobal, baba Cihantimur'un olayla ilgili hiçbir açıklama yapmadığına dikkat çekerek, ofis telefonlarına cevap verilmediğini belirtti. Ayrıca, baba Cihantimur'un olaydan önce aktif olan sosyal medya hesabını kapattığını da ifade etti.

640xauto.webp

'ANNEYLE OĞLU KAÇARKEN HAVAALANINA ONLAR BIRAKMIŞ'

Kazada yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci'nın avukatı Hacı Orhan, babasının diğer çocukların babalarını aradığını ve bunların hepsinin akraba olduğunu belirtti.

s-0634039a396191df917c0b71816a5b444dec0994.webp

Orhan, diğer babanın kendi oğlunun telefonunu aradığında, telefonun güvenlik görevlisi tarafından alındığını ve "ben güvenlik görevlisiyim, bu telefon buraya, bana bırakıldı" şeklinde beyanda bulunulduğunu ifade etti. Orhan, olaya karışan kişilerin ve çarpan çocuğun annesinin telefonları alıp götürdüğünü dile getirdi.

769918.jpg

Bu durumun, acıları artırdığını ve ihmal yoluyla adam öldürmeye, kasten adam öldürmeye kadar gidebilecek bir süreci başlattığını söyledi. Orhan, son olarak, suçlu anne ve çocuğu havaalanına bırakan kişilerin, maalesef babanın iş yerinde çalışan kişiler olduğunu öğrendiklerini ve babayla ilgili şikayette bulunacaklarını belirtti.

misir-39-a-kacan-yazar-eylem-tok-ile-ogluna-kirmizi-bulten-talebi-95468.jpg

Etiketler :