‘Cin çıkarma’ işkencesinde öldürülmüştü: Sanıklar hakkında karar

‘Cin çıkarma’ işkencesinde öldürülmüştü: Sanıklar hakkında karar
Ankara'da eşi Özge Nur Tekin'in, kendisini hoca olarak tanıtan kişinin tavsiyesiyle oklavayla vurarak ölümüne neden olan 6 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Selçuk Tekin, Cemal Efe, Hatun Efe, Zöhre Tekin, Sevim Özbaş ile taraf avukatları katılırken, sanık Erdal Kaya ise gelmedi.

Mahkeme başkanı, savcının önceki celse sunduğu esas hakkında mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için sanık ve avukatlara söz verdi.

Daha önce yaptıkları savunmaları yineleyen sanıklar, Özge Nur Tekin'i öldürme kastıyla hareket etmediklerini, yaşanılanlardan dolayı pişman olduklarını belirterek beraatlerini istedi.

Sanık avukatlarının da beyanını alan mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı.

Buna göre Özge Nur Tekin'in eşi Selçuk Tekin, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama sonucu ölüme neden olmak" suçundan, sanık Erdal Kaya. ise bu suça azmettirmekten 10 yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

İddianame

İddianamede, Erdal Kaya'nın tavsiyesi üzerine sanıkların, Özge T'ye "cin çıkarma" bahanesiyle oklavayla vurarak ölümüne neden oldukları belirtilmişti.

Bu kapsamda 6 sanık hakkında, 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak:AA

Etiketler :