CHP'ye çökme planını boşa düşürecek anket

CHP'ye çökme planını boşa düşürecek anket
30 Haziran'da görülecek Kurultay Davası öncesinde 'mutlak butlan operasyonu' tartışmalara neden olurken CHP'ye çökme planını boşa düşürecek anket ortaya çıktı.

Ankara Araştırma ve Danışmanlık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanması sonrası oluşan protestolarda gösterdiği genel başkanlık performansını araştırdı.

Ank-Ar'ın Haziran ayında yaptığı araştırmada Özel'in 19 Mart sonrası liderlik performansı ''Özgür Özel'in 19 Mart'tan bu yana performansını başarılı buluyor musunuz?'' sorusu ile ölçüldü.

CHP'YE ÇÖKME PLANINI BOŞA DÜŞÜRECEK ANKET

Ankete katılanlar arasında muhalefet partilerine oy veren vatandaşlar Özel'i büyük oranda başarılı bulurken, CHP'li seçmenler yüzde 77,7'lik oranda Özel'in arkasında durdu.

chpye-cokme-planini-bosa-dusurecek-anket-3.jpg

Özgür Özel'in genel ortalama da da yüzde 46.4 ile seçmenin gözünde "başarılı" olduğunu ortaya koyan anketin sonuçları şu şekilde:

Yüzde 46.4 Başarılı Buluyorum

Yüzde 33.6 Başarısız Buluyorum

chpye-cokme-planini-bosa-dusurecek-anket.jpg

''KILIÇDAROĞLU 13 YIL BOYUNCA YARISINA ULAŞAMADI''

Ankara Araştırma ve Danışmanlık Araştırma Direktörü Mert Uzunsoy sonuçları paylaşarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkanı olduğu 13 yıl boyunca bu başarı oranının yarısına dahi hiç ulaşamadığını söyledi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi