CHP'nin kedisi Şero için cenaze töreni düzenledi

CHP’nin kedisi Şero, ölümünün ardından CHP Genel Merkezi’nin bahçesine defnedildi. CHP lideri Özgür Özel ve diğer partililer Şero’nun defin törenine katılırken Özel, Şero’nun mezarına toprak attı.

CHP Genel Merkezi‘nin inşası sırasında dünyaya gelen ve 20 yıldır Genel Merkez binasında yaşayan CHP'nin kedisi Şero, ölümünün ardından CHP Genel Merkezi’nin bahçesine defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve parti üyeleri, defin işlemine katılırken Özel ve partililer kedi Şero’nun mezarına toprak attı.

kedi.png

Özgür Özel, Şero’nun hayatını kaybetmesine ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, Şero’nun, partinin sembol isimlerinden biri olduğunu belirtti ve “Genel Merkez'in ilk inşaatı yapılırken, 20 yıl önce Şero burada şantiye sırasında doğmuş. Şero, hep genel başkanlarla çalışırdı. Deniz Bey'in ve Kemal Bey'in odasına giderdi. Maalesef ömrünün 8-9 ayı veteriner kliniğinde geçti. Burada olduğu az sayıda sağlıklı zamanda, birkaç kez odayı dolaşıp bakmıştı.” ifadelerini kullandı.

ero4-001.jpg

“Tarkan hocadan edindiğimiz bilgiye göre bu yaşa kadar bir kedinin yaşaması çok mutlu olmasına ve iyi bakılmasına bağlı.” ifadesini kaydeden Özel, Şero’nun vefatıyla ilgili ilk haberi CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiğini ifade ederek “O da üzüldü. Kemal Bey de güzel şeyler anlattı onunla ilgili. Sadece bir kedi olmanın ötesinde CHP'nin hayvan haklarına saygısının, hayvanseverliğinin, hayvanseverlerle dayanışmasının da bir sembolüydü." söyleminde bulundu.

z.png

Kaynak:ANKA