CHP'li Sezgin Tanrıkulu: AKP milletvekillerinin çoğu moralsiz, Erdoğan'ı sorguluyorlar!

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "AKP milletvekilleri son derece moralsiz, Erdoğan'ı sorguluyorlar" dedi. Tanrıkulu, AKP'li vekiller için "Sadece Türkiye'yi değil, partiyi de batırdığını çok açık bir şekilde ifade ediyorlar" ifadesini de kullandı.

Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan'la 'Medya Mahallesi' programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu '128 Milyar dolar nerede' meselesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, AKP'li milletvekilleri için, "Son derece moralsizler,  milletvekillerinin büyük çoğunluğu moralsiz ve tepkililer. Erdoğan'ı sorguluyorlar" ifadesini kullandı. CHP'li Tanrıkulu sözlerine şöyle devam etti;

"Meclis başkanına sordum '128 milyar dolar nerede diye', yani meclis başkanının tabi bunu hükümete göndermesi lazım. Yok efendim iç tüzüğün 96. 97. maddelerine aykırıdır, açık kaynaklarda bu doların nerede olduğu bellidir. Dolayısıyla bunu işleme koymayın diye bana iade etti tabi ben bir daha yazıp bir daha  vereceğim.

Açık kaynaklarda yok ki olsa söylesinler, bize kimse bize bir şey söyleyemedi. Bir AK Partili söyleyemedi, Merkez Bankası Başkanı söyleyemedi o yüzden bir yurttaş bir milletvekili olarak sordum '128 milyar dolar nerede?' diye, ama cevabını alamadım tabi"

'Erdoğan'ı sorguluyorlar'

Tanrıkulu'nun sözlerinin ardından gazeteci Ayşenur Arslan'ın "Mesela AKP'liler bütün bu olan bitenin farkında değil mi?" sorusu üzerine, CHP'li vekil şöyle devam etti;

"Son derece moralsizler, büyük çoğunluğu moralsiz ve hatta tepkililer ikili sohbetlerde görüyoruz duyuyoruz. Giderek Erdoğan'ı sorgulamaya başlıyorlar. Aslında Erdoğan onların gözünde dokunulmazdı ama onu sorgular hale geldiklerini görüyoruz. Erdoğan'ı sorguluyorlar etrafını değil. AKP'den, milletvekilleri bakımından Erdoğan hakkında bir şey çıkmazdı şimdi ise Erdoğan'ın giderek sadece Türkiye'yi değil partiyi de batırdığını çok açık bir şekilde ifade ediyorlar ve son derece parlamentoda çok moralsizler"

 

Etiketler :