CHP'li Başarır o anları anlattı: Köprüdeki '128 Milyar Dolar Nerede?' pankartı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün CHP'li vekiller Mahmut Tanal ve Sera Kadıgil ile birlikte Boğaziçi Köprüsü'ne astıkları '128 Milyar Dolar Nerede?' pankartının hikayesini anlattı.

CHP’li milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Sera Kadıgil ve Mahmut Tanal, dün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartı astı. 

Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne konuk olan CHP'li Başarır o anları anlattı. Başarır, "Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel ile konuşuyorduk. 'Her şeyi yaptık ama bir köprüye asmadık herhalde' dedi. 'Asarız başkanım' dedik. Bize bir hafta verin dedik. Bir hafta çalıştık. Aramızda para topladık 450 m2 bir afiş yaptırdık. 90 küsür kiloluk bir afişti. Polis izniniz var mı diye sordu. İzni 84 milyondan aldık dedik." diye anlattı. 

Başarır şöyle konuştu:

'Cumartesi günü araba ile keşif yaptık. Nereden asacağımızı belirledik. Zaten çok başarılı oldu. Polisler bir yerde bir yanılgıya düştü. Sera Kadıgil, Beşiktaş forması ile geldi. Biliyorsunuz her yıl şampiyon olan takımın dev bir pankartı köprüye asılır. Bizi başta beşiktaş taraftarı sandılar. Tabii ki 128 Milyar'ı görünce şoka uğradılar. 

Bizi emniyete davet ettiler. Biz gitmedik, milletvekiliyiz dedik. Niye gitmedik onu da söyleyeyim. Bir kez bu yolu açarsak tüm milletvekillerine bu iktidar aynı şeyi yapardı. Polisler ile vedalaştık, bayrağımızı aldık.'

 

Etiketler :