CHP'li Öztunç'tan Marmaris tepkisi: Biz bu filmi geçen yıl izlemiştik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris'te devam eden orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada gece helikopterin müdahale etmediğini belirterek tepki gösterdi. Öztunç, "Gece görüşlü yangın söndürme helikopteri yok. Hiç ders almamışlar" dedi ve "Biz, bu filmi geçen yıl izlemiştik” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Gençosman Killik, CHP Konya Milletvekilleri Abdüllatif Şener ve İsmail Atakan Ünver, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile birlikte bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Dün akşamdan beri Marmaris'te süren orman yangınlarına ilişkin konuşan Öztunç, “Belli ki birileri yakmış, sabotaj ihtimali çok yüksek. Belediye başkanlarının yaptığı açıklamalar da bu yönde. Bir sabotaj olduğu görülüyor. Umarım havadan müdahaleler ile yangın söndürülür ve geçen yılki görüntüler bir kez daha yaşanmaz” dedi.

Hükümet kanadından 'gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin dahil edildiği' yönünde açıklama yapıldığını hatırlatan Öztunç, "Dün gece havadan müdahale edilemedi. Yangın sönecekti ama müdahale olmadı. Çünkü gece görüşlü yangın söndürme helikopteri yok. Hiç ders almamışlar. Aynı iş bilmezlik, aynı becerisizlik, aynı dağınıklık devam ediyor. Geçen yıl neyse bu yıl aynısı yaşanıyor. Biz, bu filmi geçen yıl izlemiştik” ifadelerini kullandı.

'Yazın başında uyarıyoruz'

Tedbir alınması noktasında uyarıda bulunan Öztunç, “Yazın başında uyarıyoruz. Yazın yine kuru geçeceğini bilerek, yine yangın çıkma ihtimalinin yüksek olduğundan hareketle uyarıyoruz. Tedbir alın. Helikopterse helikopter, uçakça uçak, gece görüşlü helikopter ise helikopter. Yangın söndürme ekibine katın” diye konuştu.

Kaynak:ANKA