CHP’li Öztunç: Ankara'da 'Erdoğan aday olmayacak' söylentileri var

CHP'nin Tunceli'de vatandaşlarla bir araya gelmesi kapsamında basına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Tayyip Erdoğan aday olmayacak diye Ankara’da söylentiler var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un başkanlığında oluşturulan 15 kişilik heyet bugün Tunceli’ye gelerek çalışmalarına başlarken, heyet adına basın açıklaması yapan Öztunç, önemli bir iddiada bulunarak Ankara Kulislerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmayacağının konuşulduğunu öne sürdü.

whatsapp-image-2022-06-09-at-15-09-09.jpeg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un başkanlığında aralarında Milletvekili parti meclisi üyeleri ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin yer aldığı 15 kişilik CHP heyeti, Tunceli’ye gelerek çalışmalarına başladı. CHP heyeti içinde yer alan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Parti Meclisi üyeleri Eren Erdem ve Pınar Uzun ile Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut’un katılımı ile Sanat Sokak'ta yapılan basın açıklamasında konuşan heyet başkanı Ali Öztunç; Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye’nin ekonomi gündemi ile Tunceli’nin sorunları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2022-06-09-at-15-09-14.jpeg

‘Bakan mı sitcomcu mu, komedyen mi’

CHP heyetinin Sanat Sokak'ta çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye 'bakan mı komedyen mi anlayamadım' diyerek şöyle konuştu:

“Genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun hemşehrilerine çok selamı var. Biz CHP olarak Türkiye’nin dört bir yanında çalışma yürütüyoruz. Bugün 15 milletvekili ve parti meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte Tunceli’ye geldik. Şu saatlerde Genel Başkanımız 25 milletvekiliyle Ordu’da. Ülke çok kötü durumda, ekonomi bitmiş durumda. Her gün zam geliyor sevgili Tuncelililer. Akşam yatıyorsunuz zam, sabah kalkıyorsunuz zam. Tayyip Erdoğan gece rüyasında zam görüyor sabah zam yapıyor. İktidarlar içerisinde milletini düşünmeyen, bu kadar zam yapan bir iktidar olmamıştır. Bunu yaparken yanında bir komedyen var biliyorsunuz o da maliye bakanı Nebati. Bakan mı sitcomcu mu, komedyen mi bilmiyorum. Bazen düşünüyorum bakan Nebati’yi maliye bakanlığı koltuğundan alsalar Güldür Güldür şova götürseler gayet başarılı olur çünkü komedyen gibi adam. Geçen sene göreve geldikten 25 gün sonra yani 21 Aralık'ta bir açıklama yaptı. Dedi ki 'şöyle gözlerinizi kapatın altı ay uyuyun, altı ay sonra uyandığınızda başka bir Türkiye olacak.' Altı ayın dolmasına 18 gün var. Ey Nebati hala uyuyor musun? Her şey kötüye gidiyor sen hala uyuyor musun? Nebati geldiğinde dolar 13 lira 48 kuruştu, bugün 17 lira 20 kuruş. Ey Nebati sen geldiğinden beri dolar yüzde 30 oranında artmış.”

whatsapp-image-2022-06-09-at-15-09-13.jpeg

‘Erdoğan aday mısın?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erkem seçim kararı alarak adaylığını açıklamasının ardından millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağını belirtti. Öztunç, Ankara kulislerinde Erdoğan’ın aday olmayacağı söylentilerinin dolaştığını da öne sürerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Erdoğan iki de bir diyor ya genel başkanımıza 'aday mısın?' diye. Sana ne Erdoğan. Erdoğan sen aday mısın? Tayyip Erdoğan aday olmayacak diye Ankara’da söylentiler var. Hadi çık açıkla Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı mısın değil misin? Aday sen misin yoksa damadın mı? Damadınsa hangi damadın aday? Ya da sen çekilip Bahçeli’yi mi aday göstereceksin? Bu soruların devamı gelir. İki de bir bize soruyor adayı mısın değil misin diye. Erdoğan adayını açıklasın, seçim kararını alsın, sandığını getirsin, işte o zaman görecek millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kimmiş. Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı kim olacakmış görsün. Kararı alsın adayı görsün. Tunceli’den çağrı yapıyoruz. Ey Erdoğan, yüreğin yetiyorsa cesaretin varsa Kasımpaşalıyım diyorsun ya harbi Kasımpaşalıysan getir sandığı, getir erken seçimi bakalım Kasımpaşalı mısın yoksa cesaretini mi yitirdin”

‘Tunceli’de 100’ün üzerinde maden ruhsatı verilmiş’

Ali Öztunç açıklamasında Tunceli’nin en önemli sorununun çevre tahribatları olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

Burası Türkiye coğrafyasının en güzel olan yerlerinden biri. Endemik türleri, vadileriyle, yaylalarıyla, inanç merkezleriyle Tunceli gerçekten her yıl milyonlarca turisti çekebilecek bir bölge. Fakat hükümet ne yapıyor. Sahilleri, koyları ve ormanları sattılar, 128 milyar doları buharlaştırdılar, hazinede para bırakmadılar, şimdi gözlerini Tunceli’ye diktiler. Ne yapıyorlar Tunceli’yi, maden sahalarına açıyorlar. Yüzün üzerinde maden ruhsatı verilmiş. Yazıktır, günahtır. Maden ruhsatını verdiğin yer inanç merkezi kardeşim. Bir toplumun kutsal gördüğü Munzur’a bu kötülüğü nasıl yaparsın.”

Öztunç konuşmasının sonunda Tuncelilere çağrıda bulunarak “Seçimlerde el ele verelim, saraydakini indirelim, genel başkanımızı Çankaya köşküne çıkartalım, Tunceli’de de birinci parti olarak iki milletvekilliğini de biz kazanalım bunun için bizim yanımızda yer alın bize güç verin“ dedi.