İYİ Partili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, katıldığı canlı yayınca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle özür diledi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle özür diledi.

Oral, "Bir YouTube kanalında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılması ve kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum" dedi.

Oral açıklamasında şunları söyledi:

"İki hafta önce 'Ankara Masası' isimli YouTube kanalında altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına ilişkin sorulan sorulara sosyolojik tespitler yaparak cevap vermiştim. Sunucunun 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği nedeniyle seçilemez diyenler var' sorusu üzerine şahsımın ve partimin Kemal beyin kimliğine yönelik asla bir çekincemiz olmadığını, ısrarla vurgulamama rağmen, konuşmanın bir kısmı ne yazık ki bağlamından koparılarak şahsım ve partimin aleyhine kullanılmaya çalışılmaktadır.

Mevcut iktidar tarafından yıllardır kararlılıkla uygulanan kutuplaştırma politikası ve maalesef bu politikanın toplumumuzun bazı kesimlerinde yer etmiş olması gerçeğinden hareketle her zaman kınadığım ve kınayacağım bu kutuplaşma diline ve siyasetine işaret etmek amacıyla kurduğum cümlelerime buradan açıklık getirmek istiyorum.

Aleviler, yüce dinimiz İslam'ın ve Türk Milleti'nin özü ve bir parçasıdır. Onlara yönelik ayrımcılığı bir insan, bir ilahiyatçı ve bir milletvekili olarak asla kabul edemem. Söz konusu programdaki sözlerimin yanlış anlaşılmasından ötürü büyük üzüntü duyuyor, başta Alevi kardeşlerimiz olmak üzere bütün milletimizden özür diliyorum.

Konuşmamı bağlamından kopartarak, iktidarın kutuplaşma siyasetine hizmeti görev kabul etmiş olan kara propaganda neferi havuz medyasına karşı da hukuki haklarımı kullanacağımı ifade etmek istiyorum. Ayrıca CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da konuğu izah etmek amacıyla bir randevu talep ettim. Talebim de olumlu karşılanmıştır.

Ülkemizin ekonomik dar boğazdan geçtiği bu günlerde kamuoyunu günümüzde geçerliliği kalmamış bu gibi tartışmalara maruz bırakmamak gerektiğini düşünüyorum. Üzdüğüm herkesten haklarının helal etmelerini diliyorum. "