CHP'li Özkoç'tan KPSS çıkışı: Çeteyi ortaya çıkarmazsanız siz de yanarsınız

CHP'li Özkoç'tan KPSS çıkışı: Çeteyi ortaya çıkarmazsanız siz de yanarsınız
KPSS'deki iddiaların ardından 31 Temmuz'da yapılan oturum iptal edildi. Soruşturmanın selameti için bu konuda fazla konuşmadıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Çeteyi ortaya çıkarmazsanız siz de yanarsınız!” dedi.

KPSS'nin 31 Temmuz'da yapılan oturumundaki bazı soruların Yediiklim Yayınevi'ndeki sorularla aynı olması Türkiye'nin gündemine oturdu. ÖSYM bu iddiaların üzerine hemen bir açıklama yaparak iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu. Ancak ÖSYM'nin araştırmadan yaptığı ikna edici olmayan bu açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

Yeni ÖSYM Başkanı'ndan cemaat liderine: Efendim

Devlet Denetleme Kurulu yayınevi hakkında inceleme başlattı ve suç duyurusunda bulundu. Yediiklim Yayınevi'nin 2 adresinde aramalar gerçekleşirken ÖSYM Başkanlığı'na Bayram Ali Ersoy atandı. Ersoy'un İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardın "Gül yüzlü efendim" dediği tweet yeni tartışmalara kapı araladı. Öte yandan ÖSYM'nin skandal oturumu da iptal edildi.

'Kirli çete mutlaka ortaya çıkarılmalı'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç; 2022 KPSS’nin; bazı soruların Yediiklim Yayınevi’nin bir deneme sınavında daha önce yayınladığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmanın ardından iptal edilmesini değerlendirdi.

Özkoç, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“ÖSYM soruşturmasıyla ilgili soruşturmanın selameti açısından fazla konuşmuyoruz. ÖSYM içindeki kirli çete mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Çetenin hükümet içindeki bağlantıları ortaya konulmalıdır. Soruşturmayı yürütenleri uyarıyorum. Çeteyi ortaya çıkarmazsanız siz de yanarsınız!”