CHP'li Karabat: Sudaki düşük enflasyon CHP'li belediyelerin sosyal politikalarının sonucu

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, enflasyon rakamlarında bulunan Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) dört kalemden su temini rakamlarının neden düşük yansıdığını açıkladı.

Halk TV'de Can Coşkun'un sunumuyla ekrana gelen Haber Masası programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TÜİK rakamlarının açıkladığı enflasyon rakamları üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Karabat, ÜFE ile TÜFE verilerinin bir noktada birleşeceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Çok eleştirilen CHP'li belediyelerle ilgili bir veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sürekli ÜFE ve TÜFE aralığı açılıyor. ÜFE ile TÜFE yükselerek bir yerde buluşacak, dolayısıyla biz enflasyonda yüzde 100'ü geçen bir yeri göreceğiz, bu grafik onu gösteriyor. 93,53 ile 48,69'un kesişmesi lazım ve enflasyon yükselmeye devam ediyor, kesişme noktası yüzde 100'ün ötesinde olacak. TÜİK'in açıkladığı yalancı enflasyon üzerinden söylüyorum, gerçek rakamlar yüzde 150'lileri geçecek."

whatsapp-image-2022-02-04-at-14-42-29-001.jpeg

Karabat, Üretici Fiyat Endeksi'nde dört kalem arasından su temininin düşük gözüktüğünü, bunun sebebinin en çok su tüketilen yerlerin CHP'li belediyeler tarafından yönetilmesi olduğunu belirtti. Karabat, "Madencilik yüzde 86, imalat sanayi yüzde 90, elektrik ve gaz üretimi ve dağıtımı yüzde 138, su temini yüzde 25,88... Enflasyon yüzde 100'ün üzerindeyken su neden böyle? Kim bunu yönetiyor? Türkiye'de su temini konusunda üç tane tüketici var, birincisi nihai tüketiciler, ikincisi sanayiciler, üçüncüsü çiftçiler. Peki sanayicinin ve hane halkının en çok su tükettiği yerler nereler, CHP'li belediyeler. Yüzde 25'ten daha düşük de olabilir ama çiftçilerin tükettiği suyun maliyeti yüzde 200'lerde...Ona rağmen sudaki enflasyon, CHP'li belediyelerin insani kullanım hakkı, suyu belli bir noktada tutma kampanyaları, sudaki en büyük maliyetin elektrik olmasına rağmen ve elektriğin fiyatının yüzde 139'den fazla artmış olmasına rağmen CHP'li belediyelerin sosyal politikalarının sonucudur" dedi.