CHP'li Başarır'dan DMO raporuna tepki: AKP, Kamu İhale Kanunu kavramını lügatten silmiş

CHP'li Başarır'dan DMO raporuna tepki: AKP, Kamu İhale Kanunu kavramını lügatten silmiş
CHP Mersin Milletvekili Başarır, Devlet Malzeme Ofisi’nin 2021 yılı sektör raporunu eleştirerek, açık ihale yöntemini olmadığına dikkat çekti. Başarır, "AKP, Kamu İhale Kanunu gibi bir kavramı lügatten silmiş" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) 2021 yılı sektör raporuna ilişkin açıklama yaptı. Doğrudan temin yöntemiyle 8 milyar 67 milyonluk ihale verildiğini belirten Başarır, "Burada rekabet yok, ihaleye giren insanlar yok, açık ihale yöntemi yok, adrese teslim işler var. Benim ülkemde milyarlarca dolarlık Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, havaalanı ihaleleri nasıl 21/b ile adrese teslim yapılıyorsa, Devlet Malzeme Ofisi’nin bizler için aldığı mallarda aynı yöntem kullanılıyor" dedi.

'Yandaşlara bu kirli ihalelerle iş veriyorlar'

"AKP, Kamu İhale Kanunu gibi bir kavramı lügatten silmiş" diyen Başarır, Bilal Erdoğan’ın kayınpederine, il başkanlarına, ilçe başkanlarına, yandaşlarına sürekli bu 'kirli ihalelerle' iş verdiklerini söyledi. Başarır, 84 milyonun Türkiye'de yaşadığını hatırlatarak, "Geçen sene binlerce şirket ve esnaf battı. Niye onlara iş vermediniz? Neden adalet yok? Siz ihaleleri madem böyle yapıyorsunuz, Kamu İhale Kanunu’nu kaldırın. Yazık, gerçekten utanç verici bir durum geldiğimiz nokta" ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA