CHP'den İstanbul Sözleşmesi kararı: Milletvekilleri bireysel başvuruyla Danıştay'a gidiyor

CHP'den İstanbul Sözleşmesi kararı: Milletvekilleri bireysel başvuruyla Danıştay'a gidiyor
CHP, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı kararıyla tek taraflı yürürlükten kaldırılması karşısında harekete geçiyor. CHP’li milletvekilleri, kararın iptali için Danıştay’a bireysel başvuruda bulunacak.

HALK TV/ÖZEL HABER 

CHP Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi, bugün Merkez Bankası Naci Ağbal’ın görevden alınması ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi üzerine olağanüstü toplantıya çağrıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıyı Ankara’da bulunan üyelerle gerçekleştirdi. 2,5 saat süren iki toplantıda katılanlar görüşlerini dile getirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi karşısında aktif rol üstleneceklerini, süreci kadın örgütleriyle birlikte yürüteceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun “cesur adımlar atmaktan korkmayacağız” dediği öğrenildi… CHP Lideri’nin, “42 milyon kadının hakkı gasp edildi. Bundan sonra olacak bütün kadın cinayetlerinden, aile içi şiddetten ve tecavüz olaylarından Erdoğan sorumludur” ifadesini kullandığı belirtiliyor.

Her iki toplantıda da Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması da gündemin temel başlıklarından biriydi. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda, “Bir çocuğun oyuncakla oynadığı gibi Merkez Bankası ve ekonomiyle oynayamazsınız. Bu yanlış politikanın bedelini millet ödüyor" dediği ifade ediliyor.

 

.Naci Ağbal: Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorumNaci Ağbal: Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum

Etiketler :