CHP Sözcüsü Öztrak: Esnaf artık hakkını helal etmiyor, hesap sormak için sandığı bekliyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, esnafa yönelik yapılacak destek paketi ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Verilecek miktarın yetersiz olduğuna değinen Öztrak, "Bu komik parayla esnaf fatura mı ödeyecek, kira mı ödeyecek, evladına harçlık mı verecek?" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, salgın tedbirleri nedeniyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnafa yapılacak 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteğine ilişkin "Bu komik parayla esnaf fatura mı ödeyecek, kira mı ödeyecek, evladına harçlık mı verecek, eve ekmek mi götürecek? Esnaf artık hakkını helal etmiyor. Bu sözlere karnı doydu. Hesap sormak için sandığı bekliyor" yorumunu yaptı.

Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı'nın "Bu sektör artık aldığı darbelerin altından kalkamayacak noktaya geldi" dediğini aktardı. Öztrak, "Ama Erdoğan Harikalar Dünyası'nda…Saraya sorsanız, ekonomide şampiyon, demokraside muhteşemiz" dedi. 

'Bu ülkenin onlarca işsiz müzisyeni, esnafı hükümete canıyla ihtarname çekti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı destek paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP'li Öztrak, şöyle konuştu:

"Kimi esnafa 3 bin lira, kimi esnafa 5 bin lira bir defaya mahsus hibe vereceğiz dediler. Tabii bu yetersiz, salgının ülkemizde ilk kez görüldüğü geçen yılın 10 Mart’ından bugüne 437 gün geçti. Bu tek seferlik hibe destekle esnafımıza günde 6 lira 86 kuruş ile 11 lira 44 kuruş arasında bir destek verildi. Esnaf salgın nedeniyle aylarca kapatıldı. Bu komik parayla esnaf fatura mı ödeyecek, kira mı ödeyecek, evladına harçlık mı verecek, eve ekmek mi götürecek? Esnaf bunları düşünürken, fahiş akaryakıt zamlarıyla beraber, maliyetler artacak, zamlar yağmur gibi yağmaya başlayacak.

Artık esnaf umudunu yitirdi…Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı, 'Bu sektör artık, aldığı darbelerin altından kalkamayacak noktaya geldi. Teşekkür ediyoruz ama günlük gideri 3 bin-5 bin TL olan dükkânlara bir seferlik 3-5 bin TL vermek sorunları halletmiyor’. Ben yaptım oldu’ denerek, bizim fikrimiz alınmadan yapılanlar sorunu çözmüyor. 2 milyon esnaf var, destek verileceği söylenen esnaf 1,3 milyon. Kalan 700 bin esnaf nerede?' diye soruyor.

Yeme içme sektöründe bir başka derneğin başkanı, sektörde faaliyet gösteren her dört işletmeden birinin iflas noktasında olduğunu söylüyor. Ama Erdoğan Harikalar Dünyasında…Saraya sorsanız, ekonomide şampiyon, demokraside muhteşemiz… Bu ülkenin insanları, esnafı, çiftçisi, onlarca işsiz müzisyeni hükümete canıyla ihtarname çekti. Onlar ise utanmadan sıkılmadan ‘helallik’ istedi. Esnaf artık hakkını helal etmiyor. Bu sözlere karnı doydu. Hesap sormak için sandığı bekliyor"

ANKA

 

Etiketler :