Cezası Katlana Katlana 387 bin 142 TL Oldu! Yanından Bile Geçmemek Gerekiyor

Nesli tehlike altında olduğu için korumaya alınan Manisa Lalesi'ni koparana ceza var. Yılda bir kez açan laleleri koparmanın cezası geçtiğimiz yıl 244 bin 315 lira iken, bu yıl 387 bin 142 TL'ye yükseldi.

Yılda bir kez 10 gün boyunca açan Manisa Lalesi (Tulipa orphanidea), Spil Dağı'nın güzelliğine güzellik kattı. Lale, Spil Dağı yamaçlarını adeta kırmızıya boyadı. Laleler açınca, aynı zamanda Manisa Lalesi'ni koparmanın cezası da 2024 yılı için güncellendi.

Cezalar bu yıl bir buçuk katını aştı.

Lale'nin açtığı, Spil Dağı, Manisa ve İzmir illeri arasında farklı flora ve faunasıyla görenleri mest ediyor.

Spil Dağı Milli Parkı, doğa fotoğrafçıları için görsel şölen oluşturuyor.

manisa-lalesini-koparmanin-cezasi-dudak-ucuklatti-244-bin-315-lira-3e804361.webp

Manisa Lalesi aynı zamanda baharın müjdecisi

Manisa Spil Dağı Milli Parkında deniz seviyesinden 1.500 metreye kadar geniş bir yükselti aralığında yayılış gösteren, yılda bir kez nisan ayında açan ve baharı müjdeleyen endemik türlerden olan Manisa Lalesi, bahar aylarında havaların ısınmasıyla birlikte çiçek açmaya başladı.

manisa-lalesini-koparmanin-cezasi-dudak-ucuklatti-244-bin-315-lira-3e804361-001.webp

Civar halkın ve yerli turistlerin görüşlerine yer veren AA muhabiri;

"İnternette koparmanın da büyük cezaları olduğunu okuduk"

Spil Dağı Milli Parkı’na piknik yapmak amacıyla giden Fikret Demir, aslen Gaziantepli olduğunu ve Spil Dağını merak ettikleri için geldiklerinde laleleri gördüğünü söyleyerek izlenimlerini şöyle dile getirdi:

Açmış olan laleleri gördük, internetten araştırdığımızda bu çiçeklerin Anemon lalesi olduğunu öğrenince sevindik. İnternette koparmanın da büyük cezaları olduğunu okuduk. Zaten bu çiçeklere kıyılmaz, doğal ortamda kalmaları daha güzel, zaten olması gereken de budur. Koparıldığı zaman bir güzelliği kalmaz.