Cemil Çiçek'ten 'laiklik' açıklaması

Cemil Çiçek, son dönemde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın çıkışları üzerine ortaya çıkan laiklik tartışması üzerine Gazeteci Fikret Bila'ya açıklamalarda bulundu.

FİKRET BİLA'NIN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYIN

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "İnanç insan ile Allah arasında olsun diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu durum hayatın içinden konularda, inancın ikinci planda kalmasına yahut inancın hayatın dışına itilmesine sebep olmaktadır" sözleri ile ortaya attığı laiklik tartışmalarına tepkiler sürüyor.

HalkTv'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programına bağlanan Gazeteci Fikret Bila, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'in laiklik tartışmalarına ilişkin kendisine açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

Çiçek'in laiklik tartışmalarını çok gereksiz ve sonuca etkili olmayacak tartışmalar şeklinde değerlendirdiğini ve isim vermeden Ali Erbaş'ı eleştirdiğini belirten Bila sözlerine şöyle devam etti;
Cemil Çiçek, laiklik konusunda kendisinin ve partisinin bir tereddüdü olmadığını ifade etti. Anayasanın ilk dört maddesi konusunda da bir tereddüdü olmadığını bu nedenle bu tartışmanın yararsız bir tartışma olduğunu ifade etti. Hatta seçime giderken böyle tartışmalar açmanın yanlış olduğunu, bazı seçmeni uzaklaştırmaktan başka sonuç getirmeyeceğini belirtti. Laikliğe verilen önemin üzerinde durdu.

'MHP ilk dört madde kırmızı çizgimdir'

İlk dört madde konusunda söylediği önemli bir şey de şu. 'Siz laikliği tartışıyorsunuz, tartıştırıyorsunuz. Ancak, Cumhur ittifakının ortağı olan MHP, Anayasanın ilk dört maddesini kırmızı çizgimdir ilan etmiş durumda. Buradan nereye varabilirsiniz? Bir yere varamazsınız' dedi sayın Cemil Çiçek. Ayrıca AKP'nin de böyle bir düşüncede olmadığını ifade etti. Dolayısıyla sayın Erbaş'ın laiklik karşıtı söylemini ve sayın Resun Tosun'un 'laiklik anayasadan çıkartılsın veya yeniden tarif edilsin' önerisine sert bir karşı çıkış yapmış oldu.

'Resul Tosun'ın söyledikleri partiyi bağlamaz'

Hatta isim vererek Resul beyin önerisini şöyle değerlendirdi, 'Sayın Tosun eski bir milletvekilimizdir. Şuanda partide bir görevi yoktur. Milletvekili de değildir. Bu söyledikleri partiyi bağlamaz. Kendi kişisel görüşleridir' dedi.