Cem Garipoğlu’nun mezarını kazma işlemi bitti. Adli Tıp’a gönderiliyor

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının kazılma işlemi sona erdi. Garipoğlu’nun cesedi Adli Tıp’a gönderiliyor.

İstanbul’da 14 yıl önce Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölmediğine ilişkin iddialar üzerine Karabulut’un ailesi Garipoğlu’nun mezarının açılmasını talep etmişti. Kararı kabul eden savcılık, Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi ve Garipoğlu’nun mezarı saat 11’de polis ekipleri eşliğinde açıldı.

Garipoğlu’nun mezarının kazılma işlemi sona erdi ve cesedin Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bildirildi. Adli Tıp’ta Garipoğlu’nun cesedinin aile bireyleriyle DNA eşleştirmesi yapılacak.

whatsapp-image-2024-10-03-at-12-00-17.jpeg

ANBEAN KAYIT ALTINA ALINDI!

Polis ekipleri tarafından Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma ve cesedin çıkarılma anları saniye saniye kayıt altına alındı. Savcı, olay yeri inceleme ekipleri, Münevver Karabulut’un avukatı ve bilirkişi heyeti mezarlıkta hazır olarak bulunurken mezarın açılımı, polis ekipleri tarafından hem kamera ile görüntü alınarak hem de fotoğraflanarak gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2024-10-03-at-12-04-59.jpeg

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HALA DEVAM EDİYOR

Polis ekipleri, Cem Garipoğlu’nun mezarının çevresinde günler öncesinden sıkı güvenlik önlemleri almıştı. Bugün alınan önlemler daha da sıkılaştırılırken Garipoğlu’nun cesedinin mezardan çıkarılmasının ardından da güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

whatsapp-image-2024-10-03-at-12-07-59.jpeg

SAVCILIK KARAR VERDİ

Garipoğlu'nun ölümünün sonrasında ortaya çıkan iddialar üzerine Karabulut ailesinin avukatları "fethi kabir işlemi" talep etmişti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu talebe ilişkin son kararını geçtiğimiz günlerde verdi ve Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Üsküdar'da bulunan Karacaahmet mezarlığında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine hükmetti. Bunun üzerine Garipoğlu'nun mezarı bugün saat 11.00'da açıldı. Polis ekipleri, Cem Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda güvenlik amacıyla demir bariyerlerle önlem aldı.

whatsapp-image-2024-10-03-at-11-59-22.jpeg

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut cinayeti 13 yıl önce Türkiye gündemini derinden sarsmıştı. Cem Garipoğlu tarafından katledilen Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış bir halde bulunmuştu. Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetin ardından kaçmış ve 197 gün sonra teslim olmuştu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, cezaevinde 9 yıl önce intihar eden Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istemiş ancak yargı bu talebi reddetmişti. Önce Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ardından Sulh Ceza Hakimliği, ardından ise Adalet Bakanlığı'na yapılan kanun yararına bozma başvuruları reddedilmişti.

whatsapp-image-2024-10-03-at-12-06-29-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-03-at-12-03-06.jpeg

whatsapp-image-2024-10-03-at-11-59-21.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr