Cem Garipoğlu'nun mezarından kefen çıkmadı

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün açıldı. Açılan mezarla ilgili dikkat çeken ayrıntıyı, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir açıkladı.

Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölmediğine ilişkin iddialar üzerine Karabulut’un ailesi Garipoğlu’nun mezarının açılmasını talep etmişti.

Kararı kabul eden savcılık, Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi ve mezar bugün açıldı. Cenaze, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Fethi kabir işlemlerinin ardından açıklamalarda bulunan, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, açılan mezar hakkında bilgiler verdi.

cem-garipoglu-002.jpg

Epözdemir şöyle konuştu:

Suyun mezarlığın içerisini doldurmadığı ve su nedeniyle cesedin fosilleşme işleminin başlamadığını çok net bir şekilde gördük.

İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yoktu, ikinci tabakada da kefen bekliyorduk, kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Tutanağa da geçti kefen ve bezin olmadığı. Adli Tıp uzmanları yazdılar. Toprağın üzerinde dağınık bir şekilde duran kemikler ve kafatası vardı sadece, ceset bütünlüğü ise yoktu.

cem-garipoglu3.jpg

Bu birkaç alternatifi bize verebilir. 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma itimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karsşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok

Kimlik tespitiyle ilgili talimat yazılmıştı. Kimlik tespiti ise yapılamadı. Sadece avukatları hazır bulundu. Mutlaka kimlik tespiti için ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Steril bir beze konularak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Özellikle dişler incelenecek. Biz geçmişte alınan örnekler üzerinden değil Garipoğlu ailesi erkeklerinden alınacak örneklerle yapılmasını talep ettik. Güncel DNA örnekleriyle incelenmesini özellikle istedik."

ASIL ÖNEMLİ OLAN CESEDİN DAĞINIK BULUNMASI

Halk Tv'ye konuşan Adli Tıp Uzmanı Halis Dokgöz, dini inançlarına gömüldüğü için kefenle gömülüp gömülmediğinin bilinmediğini, ancak kefenle gömüldüyse parçaların mutlaka çürüyen kısımlarda ya da iskelette bulunacağını söyledi.

Burada daha da önemli olanın cesedin dağınık halde bulunması olduğunu söyleyen Dokgöz, "Fethi kabir işleminin yapılmasının doğru bir işlem olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi