Çekmeköy'de park nöbeti: 2 kişiye gözaltı

İstanbul'da AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nde, deprem toplanma alanının yapılaşmaya açılmasına tepki gösteren yurttaşlardan 2'si gözaltına alındı.

İstanbul'da AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nde deprem toplanma alanı da olan park alanını yapılaşmaya karşı direniş sürüyor. Park'ta yurttaşların nöbeti 7'inci gününde devam ederken, 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

7'inci gününde parkta nöbet tutmaya devam eden yurttaşlar parka girmeye çalışan inşaat malzemesi yüklü kamyonu alandan uzaklaştırınca polisin müdahalesiyle karşılaştı. Kamyonun parka girmesine engel olan bir mahallelinin polislere "Kendimi burda asarım dediği" anlar kameraya yansıdı. Polisin müdahalesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

İmza kampanyası başlatıldı

Zorlu hava koşullarına rağmen nöbete devam eden mahalleli parkın yapılaşmamaya açılması için başlattıkları kampanyada bin 500’ün üzerinde imza topladı.

Pazar alanı yapılacak

BirGün'de yer alan habere göre, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, yurttaşların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs’ta “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi tam 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. İhale dosyasında ise söz konusu projenin “3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı” belirtildi.