ÇEDES Yetmedi Diyanet TV Dayatması Da Geldi!

ÇEDES Yetmedi Diyanet TV Dayatması Da Geldi!
ÇEDES Projesi, tüm illere yayılmaya başladı. Ancak eğitime getirilen din kıskacı bununla da kalmadı. Sıraya Diyanet TV girdi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından eğitmen kılavuzu gönderilirken Diyanet TV detayı dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile eğitim alanında imzalanan işbirliği anlaşmalarının sonuncusu olan, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” protokolü kapsamında yapılacak olan uygulamalar devam ediyor.

"ÇEDES KILAVUZU"

Daha önce Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ÇEDES kapsamındaki planda öğrencilere Diyanet TV izletilmesinin ortaya çıkmasının ardından İzmir’deki okullara da ÇEDES kılavuzu gönderildi. Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullara aralık ayında yapılacak olan etkinliklerle ilgili bir çalışma planı ve eğitmen kılavuzu başlığında bir kitapçık gönderildiği öğrenildi.

YALNIZCA DİYANET TV VAR

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, okullara gönderilen eğitmen kılavuzu başlıklı kitapçıkta, yapılacak etkinlikler için öğrencilerin teşvik edilmesi ve verilen mesajın güçlendirilmesi gerektiği belirtildi. Mesajın güçlendirilmesi bölümünde ise öğrencilere ayeti kerimeler, hadisi şerifler ve özlü sözler üzerinden örnekler verilmesi istendi. Multimedya önerilerinde ise yalnızca Diyanet TV’nin YouTube kanal linkinin verilmesi dikkat çekti.

"ÇEDES VELİ İZİN BELGESİ"

Öğrenci velilerine de “ÇEDES veli izin belgesi” başlıklı izin dilekçesi gönderilmeye başlandı. Projeye katılacak öğrencinin kişisel bilgilerinin yer alacağı dilekçede, “Velisi bulunduğum/bulunduğumuz yukarıda açık kimliği yazılı okulunuz öğrencisinin Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi kapsamında yapılan etkinliklerde yer almasına izin veriyorum” ifadesi yer aldı.