Çavuşoğlu: Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum

Çavuşoğlu: Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Trump Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı seviyor.Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir programda Suriye'ye yönelik askeri harekat hakkında konuştu. Çavuşoğlu'nun açıklamalarında "Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum" sözleri dikkat çekti.

İlgili bölüm şu şekilde:

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanımız artık bunlarla bir yere varamayacağımızı anlayınca ilk Trump'ı aradı ve "Biz şimdiye kadar sizinle çalışmak istedik ama olmadı artık kendi başımızın çaresine bakacağız" dedi. Trump da dinledi ve "Peki DAEŞ'liler ne olacak, burada hapishaneler var, kamplar var "dedi. Cumhurbaşkanımız da, "Biz gereğini yaparız" dedi. Trump da "Tamam bizim askerimizi hedef almayın" dedi.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARI

Ortada farklı bir başkan tipi var. Trump Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı seviyor. Cumhurbaşkanımızın zorlu bir lider olduğunu kabul ediyor. Hakkını teslim ediyor. Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum. Trump, Cumhurbaşkanımızın bu kadar kalabalık halkı arkasında nasıl topladığını merak ediyor.

TRUMP'IN SKANDAL MEKTUBU

Bu mektubun üslubu Trump'ı bağlar. Kötü söz sahibine aittir. Seviyesi de onu bağlar. En güzel cevabı ABD halkı verdi. Bizim cevabımız harekat oldu. Sahada cevabını verdik. Grup konuşmamızda Cumhurbaşkanımız cevabını verdi. Biz ciddi bir devlet olarak öyle seviyede bir mektup yazar mıyız? O seviyeye düşer miyiz? Düşmeyiz. Bu Amerika'yı küçük düşüren bir durum. Böyle bir mektubun yeri çöp kutusudur. Cumhurbaşkanımız çöp kutusunun seviyesine inmez.
 

İlgili Haberler