Çanakkaleli muhtar, Belçikalı ailenin kalbini fethetti

Çanakkaleli muhtar, Belçikalı ailenin kalbini fethetti
Belçikalı bisikletli aile Türkiye'de muhtarın yardımıyla zor durumu aştı. Çan'da karşılaşılan sıcakkanlılık, ailenin yolculuğuna devam etmelerine olanak sağladı.

Belçika'dan iki yıl önce çocuklarıyla birlikte bisikletle yola çıkan bir turist çift, Çanakkale'nin Çan ilçesinde zorluk yaşadıkları sırada köy muhtarından yardım gördü. Muhtar, çiftin sorununu çözmekle kalmayıp, evinin kapılarını da açtı.

anakkaleli-muhtar-belcikali-ailenin-kalbini-fethetti1.jpg

Belçikalı sokak tiyatrosu sanatçıları Amandine Coucke ve Quentin Wuyts o dönem 5 aylık olan bebekleri Naïl Wuyts ile birlikte Fransa, İspanya, Fas, İsviçre, Almanya, Avusturya, Slovakya, Polonya, Ukrayna, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’ı geçtikten sonra Türkiye'ye ulaştı.

Çift, Çan ilçesine bağlı Hurma köyü yakınlarında bisikletlerinin arızalanması üzerine bir benzin istasyonuna giderek yardım istedi ve burada Hurma köyü muhtarı İlyas Güney ile karşılaştı.

Muhtar Güney, turistlere yiyecek ve su ikram ettikten sonra bisikletlerini aracına yükleyerek Çan ilçesine götürdü ve tamir ettirdi.

anakkaleli-muhtar-belcikali-ailenin-kalbini-fethetti2.jpg

"MERSİN VE DİYARBAKIR'A GİTMEK İSTİYORLAR"

Belçikalı aileyi bir gece evinde misafir eden Güney, turistlerin zor durumda olduklarını gördüğünde yardım ettiğini ve yemeğini onlarla paylaştığını söyledi.

Turistlerin yolculuklarına devam edeceklerini belirten Güney, "Biraz daha kalmaları için ısrar ettik ama yola çıkmayı planlıyorlar. Biz onlara yardımcı olduğumuz için mutluyuz. Uzak diyarlardan geldiler, çocuklarıyla birlikte zorluk çektiler. Daha gitmeleri gereken uzun bir yol var. Mersin ve Diyarbakır’a gitmek istiyorlar. Ülkemizin güzelliklerini görmeye gelmişler. Yardım edebildiysek ne mutlu bize. İnşallah yolda bizim gibi iyi kalpli insanlarla karşılaşırlar. Allah yollarını açık etsin," dedi.

anakkaleli-muhtar-belcikali-ailenin-kalbini-fethetti3.jpg

"TÜRK İNSANI MÜKEMMEL"

Quentin Wuyts ise Mersin’e giderken bisikletlerinin bozulduğunu belirterek, muhtar Güney’e teşekkür etti. "Bize yardım etmek istediğini söyledi, ancak yeterince paramız olmadığını söyledik. O da bize güvenebileceğimizi belirtti ve bisikleti tamir ettirdi. Çok iyi insanlar," dedi.

Amandine Coucke ise çok güzel bir aile ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Çok teşekkür ederiz. Türk insanı mükemmel" diye konuştu.

Kaynak:AA

Etiketler :