Çanakkale'de Batan Botta Ölen Göçmenlerin Sayısı Artıyor

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir bot battı; 22 kişiden 7'si çocuk hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir lastik botun battığı bildirildi. Çanakkale Valiliği, Cuma günü yaptığı açıklamada, en az 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 7'sinin çocuk olduğunu belirtti.

KURTARMA ÇALIŞMALARINA GENİŞ KATILIM

Arama kurtarma çalışmalarına bir uçak, iki helikopter, sahil güvenlik ve diğer kurtarma yetkililerine ait toplam 18 gemi ve 502 personel katıldı. Kabatepe Limanı'ndan alınan görüntülerde, ceset torbalarıyla dolu bir teknenin limana döndüğü görüldü.

VALİ: KURTARILANLAR HASTANEYE KALDIRILDI

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, kaza sonrası yaptığı açıklamada, kurtarılan dört göçmenin hastaneye kaldırıldığını belirtti. Vali Aktaş, Türk sahil güvenlik ekiplerinin iki göçmeni denizden kurtardığını, diğer ikisinin ise kendi imkanlarıyla kıyıya ulaşarak yetkililere haber verdiğini ifade etti.

GÖÇMENLERİN KAÇIŞ GÜZERGAHI

Göçmenlerin, Eceabat ilçesine bağlı Büyük Kemikli Burnu mevkisinden yola çıkarak Yunanistan'ın Semadirek Adası'na gitmeye çalıştığı belirtildi. Son yıllarda azalma olsa da, genellikle Ortadoğu ve Afrika'dan gelen göçmenler, Avrupa ülkelerinde daha iyi bir yaşam arayışıyla Yunanistan veya İtalya'ya ulaşmak için Türkiye'den tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.

SAHİL GÜVENLİĞİNİN YAKALADIĞI GÖÇMEN SAYISI

Türk sahil güvenliği bu hafta içinde Türkiye kıyılarından teknelerle ayrılmaya çalışan en az 93 göçmeni yakaladığını açıkladı. Göçmenlerin uyrukları ve botta kaç kişinin olduğu henüz belirlenemedi.

Etiketler :