Çamurda tutulan hayvanlar için Bakanlık harekete geçti: İnceleme başlatıldı

Çamurda tutulan hayvanlar için Bakanlık harekete geçti: İnceleme başlatıldı
Çorum’da bir işletmede büyükbaş hayvanların kesimde daha ağır gelmesi için çamurlu alanda tutulduğu iddiaları üzerine inceleme başlatıldı. Denetimlerin ardından işletmeye idari para cezası uygulanırken, hayvanların barındırıldığı alanlarda gerekli düzenlemelerin yapıldığı bildirildi.

Çorum'da bir işletmenin hayvanlarının kesimde ağır çekmesi için çamurda beslediği iddialarına ilişkin inceleme başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş hayvanların uygun olmayan koşullarda barındırıldığı tespit edilen işletmeye yönelik denetim yapıldığını ve ilgili mevzuat doğrultusunda idari para cezası kesildiğini açıkladı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan ve hayvan refahına aykırı davranışlar içerdiği görülen görüntüler üzerine hemen inceleme başlatıldığı belirtildi.

Görüntülerde yer alan işletmenin Çorum’da olduğunun belirlenmesinin ardından Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin işletmede denetim gerçekleştirdiği ve gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi. İnceleme sonucunda işletmeye ilgili mevzuat kapsamında idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Ayrıca işletmede bulunan hayvanların sağlık ve refahını olumsuz etkileyen koşulların giderilmesi için gerekli müdahalelerin yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

tarim-ve-orman.jpeg

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasında, "Bakım alanları hayvanların uygun şartlarda barındırılmasını sağlayacak şekilde temizletilerek gerekli düzenlemeler yaptırılmıştır. Hayvanların sağlığına ve refahına yönelik her türlü ihmal ve kötü muamele asla kabul edilemez. Bu ilkeyi ihlal eden hiçbir kişi ya da işletmeye müsamaha gösterilmeyecektir. Bakanlık olarak ülke genelinde hayvan refahının korunması amacıyla denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi