Camiden bu kez Müslüm Gürses şarkısı çalındı

Camiden bu kez Müslüm Gürses şarkısı çalındı
İzmir’de cami hoparlöründen Çav Bella ve Yuh Yuh şarkılarının ardından bu kez de Müslüm Gürses’in Unutamadım şarkısı çalındı.

Yerel Ege Postası’nın haberine göre; olay Karşıyaka Örnekköy’deki Zübeyde Hanım Mahallesi TOKİ evlerinde bulunan camide meydana geldi.

Camiden Müslüm Gürses’in “Unutamadım” şarkısı çalındı. Gece saat 03.40 sularında meydana gelen olayı bölgede oturan yurttaşlar cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Merkezi ezan sistemini Türkiye’de ilk kuran mühendis Vahap Ünalan, halktv.com.tr’ye konuya ilişkin yaptığı açıklamda İzmir’de birçok ilçe dahil olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde hâlâ ciddi güvenlik açıklarının olduğunu ifade etti.

İstanbul için güvenlik açığının olduğu ilçeler arasında Kadıköy’ü işaret eden Ünalan, Diyanetin daha önce açıkladığı üzere ezan saatinden önce sistem açılmış ve ezandan sonra kapatılmış olsaydı böyle bir olayın yaşanmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

Önlem alınmadı mı?

Daha önce de yine İzmir’de Çav Bella ve Yuh Yuh şarkılarının cami hoparlörlerinden çalınması üzerine gözaltına alınanlar olmuştu. Soruşturma başlatılan olayla ilgili muhalefet “Bunu yapanı bulmayacak mısınız?” sorusunu sormuştu. Bu olayın yeniden yaşanması akıllara önlem alınıp alınmadığı sorusunu getirdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, olayların ardından merkezi ezan sisteminin ezandan hemen önce açılıp ezandan hemen sonra kapılacağını ifade etmişti.

Sistemi kuran mühendis Halk TV'ye konuşmuştu

Cami hoparlörlerinde kullanılan merkezi sistemi Türkiye’ye ilk getiren isim Elektronik Mühendisi Vahap Ünalan Halk TV’ye konuşmuştu. Ünalan sistemin çok ilkel olduğunu belirterek, 15 Temmuz sonrası yetkilileri defalarca uyardığını ancak bir adım atılmadığını ifade etmişti.

 

İlgili Haberler