Çalışan emekliler dikkat: Hesabınızı kontrol edin!

Çalışan emekliler dikkat: Hesabınızı kontrol edin!
EYT’den emekli olanların çalışmaya devam ederken dikkat etmesi gereken kritik bir detay var: Yanlış kodla yapılan bildirim, maaşların kesilmesine neden oluyor! E-Devlet üzerinden mutlaka kontrol edin, aksi takdirde maaşsız kalabilirsiniz.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonrası, birçok emekli çalışmaya devam ediyor. Ancak SGK’ya yapılan prim bildiriminin yanlış kodla yapılması, emeklilerin maaşlarının kesilmesine yol açıyor. Yanlış bildirim yapan emekliler, bu durumun farkına bile varmadan mağdur olabiliyor.

2023/04/19/emekli.jpg

01 VE 02 KODLARINA DİKKAT!

SGK, emekli çalışanları "Sosyal Güvenlik Destek Primi" üzerinden takip ediyor. Emekli bir çalışanın priminin 02 koduyla bildirilmesi gerekiyor. Ancak 01 kodu ile yapılan bildirim, çalışanın emekli olmadığını gösteriyor ve bu durumda maaş kesiliyor.

2023/04/13/eyt-de-emekli-maasi-nasil-hesaplanir-ilk-maas-ne-zaman-baglanacak-1106775-5.jpg

E-DEVLET'TEN MUTLAKA KONTROL EDİN!

Emeklilerin, E-Devlet üzerinden prim bildirimlerini düzenli olarak kontrol etmeleri önemli. Aksi takdirde maaş kesintisi yaşamadan bu durumu fark etmeleri zor olabilir. Uzmanlar, mağduriyetin önüne geçmek için emeklilerin sorumluluk alması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :