Çakarlı lüks araçlar böyle sergilendi! Sadece idari para cezası verildi

Çakarlı lüks araçlarla drift yaparak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde düğün konvoyu yapanlar yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:

''28 Eylül 2024 tarihinde E-5 Kuzey Maltepe ve Beykoz Bağlantı yolunda çakarlı lüks araçlarla drift yaparak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde düğün konvoyu yapıldığına dair sosyal medyada yer alan görüntüler Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce incelenmiştir.

Sivil Trafik Ekiplerimizce yapılan çalışmalar sonucu; şahısların A.K., H.T., M.A.T., S.D., O.K., S.A., T.G., A.S.A., M.Ö., A.K., B.V., M.G., D.G., U.S., Ş.Ö., A.M.K., M.K., R.A. ve M.Y. olduğu tespit edilmiştir.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR

Şahıslara; 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununun; drift yapmak, izinsiz çakar siren tertibatı bulundurmak, hız sınırının altında sürmek, konvoy yapmak, saygısızca araç kullanmak, cam film takmak, muayenesiz araç kullanmak, plaka kapatmak ve teknik değişiklik maddelerinden idari para cezası uygulanmıştır.

Şahıslar, “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçundan işlem yapılmak üzere Beykoz Çavuşbaşı Polis Merkez Amirliğine teslim edilmiştir.

Saygısızca araç kullananları, düğün ya da asker konvoyu yaparak hem trafik güvenliğini hiçe sayanları hem de diğer araç sürücülerinin can güvenliğini hiçe sayanları affetmeyeceğiz.

112'YE BİLDİRİN BİZ GEREĞİNİ YAPARIZ

Aziz Milletimizden isteğimiz,
bu tür araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları 112 ye bildirin. Biz gereğini yapıp, adalete teslim edelim. Bu tür olaylara geçit vermeyelim.''

İdari para cezası uygulanan lüks araçların, çakar siren tertibatını nerelerden taktırıldığı belirtilmedi. Açıklamada çakarların nerelerden temin edildiği ve taktırıldığı yer ve yerler hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

screenshot-2.png
X HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Kaynak:halktv.com.tr