'Büyük Deprem Olmayacak' Diyen Profesöre Ateş Püskürdü!

'Büyük Deprem Olmayacak' Diyen Profesöre Ateş Püskürdü!
Marmara Denizi’nde büyük depremin beklendiği fay hattının ölü olduğunu büyük bir deprem tehlikesi yaratmadığını iddia eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a Prof. Dr. Naci Görür sert yanıt verdi.Görür, "Her önünüze gelene mikrofon uzatmayın. Yazık, günahtır. İnsanların vebalini alırsınız. Çünkü deprem olmayacak diyenlere inanmak herkesin daha çok işine gelir, kulağa daha hoş gelir.

İstanbul'da deprem polemiği: Naci Görür'den Şener Üşümezsoy'a sert tepki

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Görür, Marmara'daki fay hattının ölü bir fay olduğunu iddia eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a sert tepki gösterdi.

Prof. Görür, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un "İstanbul’da 7 ve üstü deprem olmayacak. Çünkü Marmara Depremi ile ilgili malumatlar çürütüldü. Yegane risk Kumburgaz çukurunda, orada da 6-6 buçuk arası deprem bekleniyor” açıklamalarına değindi.

Prof. Dr. Görür, tv100'de katıldığı canlı yayında, "Marmara'daki fay hattının ölü bir fay olduğunu iddia edenler bilim adamı değildir. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir." dedi.

Prof. Dr. Görür, Prof. Dr. Üşümezsoy'un "İstanbul'da 7 ve üstü deprem olmayacak" açıklamasına da yanıt verdi. Görür, "İstanbul'da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir." ifadelerini kullandı.

Üşümezsoy'dan yanıt

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ise Prof. Dr. Görür'ün açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Üşümezsoy, "Prof. Dr. Naci Görür, 'Marmara'daki fay hattının ölü bir fay olduğunu iddia edenler bilim adamı değildir' diyor. Bu çok ağır bir suçlama. Ben bu iddiamı bilimsel verilere dayanarak ortaya attım. Görür'ün de aynı verileri inceleyip, bana karşı bir bilimsel makale yazmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanları ne diyor?

Deprem uzmanları, İstanbul'da beklenen büyük depremin büyüklüğünün 7 ve üstü olacağını tahmin ediyor. Uzmanlar, bu depremin İstanbul'da büyük bir yıkıma yol açacağı konusunda uyarıyor.

İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da olası bir depreme karşı hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, kent genelinde deprem riski taşıyan binaları tespit ederek, bu binalarda güçlendirme çalışmaları yapıyor.

Etiketler :